Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Modrijani razprodani v 26 minutah

Ansambel Modrijani mediaspeed
Modrijani. Za vse, ki so ostali brez vročih vstopnic za Noč Modrijanov, zabava po koncertu, gosti pa ostajajo skrivnost.

Blaž in Rok Švab ter Franjo in Peter Oset, bolj znani pod imenom Modrijani, so ta čas najbolj zaželena glasbena zasedba pri nas. Noč Modrijanov, s katero so se v domači Dobrni želeli pokloniti vsem, ki so jih tako ali drugače podprli pri njihovem začetnem ustvarjanju, pa je že zdavnaj presegla okvire lokalne prireditve.

Z njo bi namreč z lahkoto napolnili tudi Stožice, a so se fantje odločili ostati na Štajerskem. Za zdaj so se preselili le nekaj sto metrov iz celjske dvorane Golovec v dvorano Zlatorog, ki sprejme nekaj tisoč obiskovalcev več.

Vstopnice tudi na črno

Letošnji prireditvi si bo danes in jutri ogledalo okoli 12 tisoč ljudi, vstopnice za obe pa so razprodali v pičlih 26 minutah še isti dan, ko so bile dane v prodajo. Veliko ljudi je bilo zato tudi razočaranih, še posebno ker so se vstopnice kmalu pojavile na črnem trgu in so jih nekateri prodajali po nekajkrat višji ceni od uradnih 16 evrov.

In kaj čaka vse, ki jim je uspelo dobiti vstopnice? Modrijani imen nastopajočih ne razkrivajo, ker želijo obiskovalce držati v pričakovanju do zadnjega, da bodo ti res doživeli učinek presenečenja. "Letos bomo posneli oba večera, ki bosta popolnoma identična, vseh nastopajočih bo 150, na Televiziji Slovenija pa si bo posnetek mogoče ogledati v začetku januarja," je povedal Blaž Švab.

Trdo delo in karizma

In s čim je Modrijanom v 13 letih uspelo zlesti pod kožo mladim in starim, nastope pa rezervirati za tri leta vnaprej? Menedžer in soorganizator številnih glasbenih prireditev doma in v tujini Zdravko Geržina pravi, da so glasbeni fenomen.

"Imajo karizmo, trdo delajo, so zelo nadarjeni glasbeniki in iskreni prijatelji, ob vsej slavi pa ostajajo skromni. Zanje je vse več zanimanja tudi med poslovnimi partnerji v glasbenih krogih v tujini, ki sem jim moral poslati že veliko zgoščenk in kopij DVD-jev s posnetki prejšnjih Noči Modrijanov," pravi Geržina, zato ne preseneča, da številni Modrijane glede zasedenosti z nastopi ter priljubljenosti doma in v tujini že zdaj primerjajo z znamenitimi Avseniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.