Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

"Moj cilj je priti med prvih deset"

EMA 2012 Boštjan Tacol
Zmagovalka sinočnjega finalnega izbora slovenske popevke za pesem Evrovizije Ema 2012 Eva Boto je po izboru povedala vse o svojih občutkih in načrtih za nastop na Evroviziji konec maja v Azerbajdžanu, kjer bo zastopala slovenske barve s pesmijo Verjamem.

Kakšni so vaši občutki po zmagi?
To je čudež, neopisljivo je. Sploh nimam besed za to. Res sem presrečna. Po svojih najboljših močeh se bom potrudila, da bom predstavila Slovenijo v najboljši luči.

Je bila pesem Verjamem vaša favoritinja?
Imela sem dve favoritinji in ta je bila ena izmed njih. Tako da sem res zelo zadovoljna.

Kaj pravite na to, da pesem zelo spominja na Molitvo?
Normalno, da se najdejo določene stvari, neke emocionalne zankice, ki mogoče spominjajo na Molitvo, ampak kakor za koga.

Kako se boste predstavili na Evroviziji, imate že kaj v mislih?
Naj to za zdaj ostane še presenečenje. Približno že vem, ampak konkretnih načrtov se bomo lotili zdaj.

Boste pesem zapeli v angleščini ali slovenščini?
V angleščini.

Je naslov že znan?
Ne, ker še ni napisana angleška različica, besedilo zanjo se bo začelo pripravljati zdaj. Čaka nas še veliko dela.

V katerem jeziku vam je lažje peti?
Pravzaprav mi je popolnoma vseeno, ker imam rada oba jezika. Slovenščina je naš ponos in to moramo spoštovati, angleščino pa tudi vsi poznajo. Ampak meni je vseeno, ker se lahko dokažem v obeh jezikih.

V oddaji Misija Evrovizija ste imeli prednost nastopanja na domačem terenu. Kako se boste pripravili na veliki evrovizijski oder?
Priprave bodo verjetno potekale vsak dan, trdo bom delala, vadila, delali bomo tudi na koreografiji, da bo stoodstotno scensko pripravljena. Potrudili se bomo, da bo kar se da dobro.

Predlani je na Evroviziji zmagala nemška predstavnica Lena, ki je prav tako kot vi zmagala na šovu talentov. Vi verjamete v zmago?
Če bi se to zgodilo, bi bilo noro. Za zdaj ciljamo med prvih deset. To je moj cilj.

Kako se počutite kot naslednica Maje Keuc, ki ima izjemen vokal?
To mi je v veliko čast, ker je Maja res izjemna vokalistka in je dobro predstavljala Slovenijo. Potrudila se bom, da jo bom tudi jaz.

Menite, da se morate še kaj posvečati svojemu vokalu, ali boste bolj delali na predstavitvi pesmi?
Posvečala se bom obojemu, pesem bom pela vsak dan. Vendar definitivno mislim, da bomo še najbolj delali na scenskem nastopu.

Ste pri sebi morda našli še kaj, kar bi bilo treba dodatno izpiliti?
Verjetno mimiko obraza. Na tem še delam, da mi bo uspelo prepričati tudi s pogledom, ne samo z glasom.

Nekateri, ki so redno spremljali Misijo Evrovizijo, pravijo, da bi se lahko od nastopov dvojčic marsikaj naučili, saj imata neverjetno energijo. Kako gledate na te komentarje?
V bistvu to jemljem kot kompliment. Ljudje ti pač povejo, kar vidijo, zato to vzamem kot nasvet. Zakaj pa ne, onidve imata res izjemno energijo in lahko rečem, da tega meni malo primanjkuje in na tem bom definitivno še delala.

Kaj pa pravite o svojih konkurentkah?
Če bi zmagali, bi jima zaželela veliko sreče, ker vem, da bi tudi onidve dobro predstavili Slovenijo. Ampak ena je pač morala zmagati in tokrat sem bila to jaz. Res fenomenalen občutek.

Katera njuna pesem vam je bila najbolj všeč?
Priznam, da Konichiwa. Sicer sta imeli vse komade dobre, ampak ta mi je bil nekako res najbolj všeč.

Kaj raje pojete, balade ali bolj poskočne pesmi?
Poslušam oboje, vendar se vsekakor bolj vidim v baladah. Hitre pesmi pa so mi večji izziv in tam bi se pač morala bolj potruditi za sceno in koreografijo.

Kdo so vaše vzornice?
Veliko jih je. V tujini definitivno Beyoncé, potem Christina Aguilera, pokojna Whitney Houston. Ona je bila res legenda.

Kaj pa od naših nekdanjih evrovizijskih predstavnic?
Nuša Derenda. Ko sem bila še čisto majhna, sem znala vse njene komade. Darja, ki je rožica med vsemi, in seveda Maja Keuc. Ona je izredno prijetna.

Komentarjev 2
  • birdseyes 22:23 27.februar 2012.

    ne diaspore, nimamo kvalitete ...

  • se_eden 10:15 27.februar 2012.

    v današnjem sistemu izbiranja Slovenija nima na Euroviziji nobenih možnosti. Nimamo močne diaspore, kot npr. Hrvati, Srbi, da ne govorim o Turkih...