Magazin > Film & Glasba & TV
1032 ogledov

Moj dragi zmore: Gledanost padla

Moj dragi zmore Saša Despot
Delež gledalcev šova Moj dragi zmore se je v zadnji sezoni zmanjšal.

Planet TV ne načrtuje šeste sezone oddaje Moj dragi zmore. "Zabavna oddaja Moj dragi zmore je bila na Planet TV kar pet sezon. Gledalci so se radi vračali pred zaslone in si pogledali, kaj dragi zmore. Šeste sezone pa v jesenski programski shemi ne načrtujemo, bomo pa gledalcem postregli z novimi zabavnimi vsebinami,“ so za Žurnal24 povedali na Planet TV in dodali, da Marko Potrč ostaja voditelj oddaje Galileo, glede Lili Žagar pa so še skrivnostni.

Zakaj točno se je televizija odločila oddajo umakniti s sporeda, niso povedali, verjetno pa je povezano s padajočo gledanostjo.

Ko se je šov spomladi 2013 pričel in sta ga vodila Nina Osenar in Miha Brajnik, je bil povprečni delež gledalcev televizije v času oddaje 15,8-odstotni. Jeseni je ta delež padel na 13,83 odstotka, spomladi 2014 pa je narasel na 16,61 odstotkov. Gledanosti zamenjava Brajnika ni bistveno škodila. Marko Potrč je njegovo mesto prevzel v četrti sezoni, ko je oddaja dosegla 16,28-odstotni delež. Peto sezona je Potrč vodil v družbi svoje življenjske sopotnice Lili Žagar. Skupaj sta "zmogla“ pred ekrane v povprečju zvabiti le 14,84 odstotkov gledalcev, ki so v času oddaje sedeli pred televizijskimi ekrani.

"Razlika v gledanosti je minimalna in padec gledanosti zagotovo ni odraz spremembe voditeljice, ampak kontinuitete v predvajanju, saj se je zaradi torkove izmenjave z Ligo prvakov predvajanje razvleklo. Jesenska sezona je potekala v časovnem obdobju štirih mesecev, medtem ko se je pomladna razvlekla na kar pet mesecev," razliko v gledanosti pojasnjujejo na Planet TV.

Komentarjev 5
  • darko76 21:06 03.januar 2024.

    Jaz bi predlagov oddajo moja draga zmore, bi bla gledanost rekordna, ker pamet teh DAM je na dopustu

  • Lucy 08:54 09.junij 2015.

    Tudi meni Lili in Marko kot voditelja oddaje Moj dragi zmore nista bila preveč všeč (Marku bolj leži Galileo). Ninči in Miha carja

  • moder 18:17 05.junij 2015.

    najlažje je pa iskat razloge vsepovsod drugje, samo pri antipatični voditeljici ne,...