Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Mojster groze v Sloveniji

Nocoj vam bo Coffin Joe razodel svoj črni evangelij. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Grossmannov festival, ki danes beleži svoj četrti dan, je sinoči obiskal mojster filmske groze, Coffin Joe. Obiskovalcem bo danes razodel svoj črni evangelij, jutri pa jih čaka še njegovo Utelešenje zla.

"Grozljivi" festival v Ljutomeru je že v polnem zagonu, sinoči pa ga je še dodatno popestril obisk Coffina Joeja in njegove hčerke Mariliz Marins, znane tudi kot Liz Vamp.

 

Liz je tako kot njen oče navdušena nad grozljivkami. Je režiserka, igralka in pisateljica, po njeni zamisli pa je 13. avgust v Braziliji neuradno označen za Dan vampirjev, ob katerem spodbujajo darovanje krvi.

 

Oče in hči sta včeraj uživala pozornost Grossmannovega festivala, danes pa bo obiskovalce nagovoril kar Coffin Joe sam. Za posladek si boste v petek lahko ogledali še njegov film Utelešenje zla izpred dveh let.

 

Grossmannov festival | Avtor: Vedran Tomšić, arhiv organizatorja Vedran Tomšić, arhiv organizatorja

Veliko grozljivih dobrot

Čeprav se je veliko zanimivega že odvilo, po besedah organizatorjev najboljše šele prihaja. Do konca festivala vas čaka še veliko zabave in groze.

 

Obiskovalci si danes lahko ogledajo edinstveni maraton B-filmov, Vrt mučenja ali Torture garden, kjer ni vstopnine, ampak izstopnina. Več kot boste videli, manj boste plačali.

 

Prav tako se bo danes predvajal tudi akcijski film, nominiranec za Hude mačke, Novice dneva švedskega režiserja Andersa Bankeja. Zagotovo bo zanimiv tudi dokumentarec o skupini Demolition Group, ki bo po koncu filmskih projekcij tudi nastopila v živo.

 

Nocoj bo predvajan tudi težko pričakovani "ekstremni body horror", film Človeška stonoga režiserja Toma Sixa. Film bo pospremil avtor tega bizarnega in udarnega dela, Tom Six osebno.

 

V petek, dan pred zaključkom festivala, pa vas poleg filmskih poslastic čaka še glasbena. Obeta se namreč Rock Hard Večer, kjer bodo gotovo najglasneje in najstrašneje zažigali Laibach.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.