Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Molkova si je Islandko dobro zapomnila

Miša Molk Saša Despot
Miša Molk, vodja projekta Pesem Evrovizije na RTVS, je v pogovoru za STA še enkrat poudarila, da Sloveniji nastop na Eurosongu koristi.

"Za največji televizijski mednarodni šov gre. Tam se srečujemo s številnimi novinarji, ki jih ne zanima zgolj evrovizijska popevka, ampak tudi razmere pri nas, naša televizijska produkcija, zanimive turistične destinacije; pišejo članke o nas. V letu, ko so Slovenijo predstavljale Sestre, so Ljubljano, Bled, Portorož, Piran obiskali številni navdušenci Evrovizije in novinarji. Prišli so iz Cipra, Malte, Norveške, Velike Britanije, Nemčije,“ pravi Molkova, ki je tudi izdala, da je gledanost Eurosonga v Sloveniji nad evropskim povprečjem.

Zapleti z zastavo

"Verjetno je imel za nas nastop v letih po osamosvojitvi res še dodaten pomen. Takrat sem morala pogosto pojasnjevati, kje leži, katere so njene sosede. Spomnim se, ko sem tik pred prenosom tekla k nadzorniku prireditve in mu hitela razlagati, da je zastava napačna. Da ni naša, ampak slovaška. Zdaj za Slovenijo že vedo. Tudi zaradi naših dobrih uvrstitev in pogovorov ob tem,“ se Molkova spominja naših začetkov na Eurosongu, ki slovi tudi po številnih škandalih.

Molkova si je v vseh teh letih najbolj zapomnila kontroverzno predstavnico Islandije. "Najbolj me je leta 2006 šokirala Silvia Night, kontroverzna predstavnica Islandije, ki je nadirala vse po vrsti. Najprej je hudo ozmerjala Grke, ki so bili organizatorji prireditve, potem je siknila Fincem, ko so zmagali Lordy, da so to zvezde brez pravega make-up artista. No, saj to je bilo celo duhovito. Obtožila je švedsko predstavnico, da jo je zastrupila. Ko se ni uvrstila v finale, je kričala, metala stvari okoli sebe, razbijala, divjala... In vse skupaj je bil samo šov, saj je Silvia Night zgolj izmišljen lik igralke, ki je imela takrat na islandski televiziji izjemno priljubljeno oddajo. Islandci so se ob dejstvu, da so Silvio in njene izpade vsi jemali resno, neizmerno zabavali in o tem posneli tudi dokumentarec," je povedala Miša, ki se zavedal, da za zmago ne zadostuje le dobra pesem: "Dobra skladba redko pobegne ušesom in dober nastop zmami pogled. To pa včasih ni dovolj za odlično uvrstitev. Dejstvo je, da je glasovalno telo, ki namenja točke nam, manjše oziroma naši demografski in geografski podobi primerno. Slovenci smo posejani po Evropi in svetu, ampak ne v takem številu kot nekateri drugi narodi. Le naši južni sosedje nam morda podelijo kakšno točko zaradi naklonjenosti. Pa vseeno, če pogledamo v zgodovino Evrovizije, hitro uvidimo, da so namigovanja, da Slovenija ne more doseči dobre uvrstitve, povsem odveč."

Komentarjev 2
  • zztop 16:42 04.maj 2014.

    Nova generalna je isti ku..c.!!

  • Pepe1 11:52 04.maj 2014.

    RTV Slovenija rabi mlade prikupne ,ne pa popravljene in ostarele Miše Molk,ki je svoje že odslužila zato polagam na novo generalno,da vse tak odmakne od ekranov,saj ne delajo drugega kot potujejo in so dobro plačani od naročnine.Televizija Slovenija ima samo ...prikaži več enega dobrega voditelja zabavnega področja in to je Marijo,tudi hčerko od Miše je treba takoj zamenjat saj tako posileno obnašanje pred ekrani ne moremo več prenašati,zato nova ganeralna takoj v akcijo.