Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Mona Liza po stripovsko

Ob odprtju razstave in s tem Meseca francoskega stripa, vas revija Stripburger, Žurnal24 main
Kino Šiška v soorganizaciji s Francoskim Inštitutom Charles Nodier v Ljubljani in muzejem Le Louvre ob 17. uri predstavlja: Mona Liza tako kot jo vidijo Liberge, Crécy, Matthieu in Yslaire.

Razstava, ki jo je zasnoval kustos Fabrice Douar iz muzeja Louvre, je sestavljena iz približno 60 originalnih tabel štirih poznanih frankofonskih striparjev Bernarda Yslaira, Marc–Antoina Mathieuja, Erica Liberga in Nicolasa de Crecyja ter 20 plakatov oziroma reprodukcij znanega japonskega avtorja mangakaja Hirohikoja Arakija (Rohan v Louvru). Vsem avtorjem je bilo naročeno, naj ustvarijo novi strip, katerega zgodba bi se odvijala v Louvru bodisi v preteklosti bodisi v prihodnosti.

Od leta 2005, torej od začetka projekta, je nastalo pet čudovitih stripov, ki so izšli pri francoski založbi Futuropolis. Raztavljane tabele prikazujejo nastanek le-teh. Vsako leto se jim bodo pridužili še drugi poznani striparji. Razstava, ki je bila prvič prikazana v Louvru v začetku leta 2009 je kasneje potovala po Franciji, v Braziljo, v Švico, v Belgijo in je trenutno na Japonskem.

Zelo znani avtor stripa, Nicolas de Crécy, bo prišel v Ljubljano ob otvoritvi, ki bo danes ob 17. uri. Sledilo bo tudi podpisovanje njegovega stripa Ledena doba (Periode glaciaire) in stripovski jam session.

Vstop je prost!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.