Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Moorov dokumentarec na voljo brezplačno

Michael Moore je Američane prepričeval, naj rešijo državo republikanske vladavin Žurnal24 main
Michael Moore je svojemu opusu dodal nov dokumentarec o predvolilnem boju pred štirimi leti. Film si lahko ogledate kar na spletu.

Režiser slovitih dokumentarcev Michael Moore je  v torek na spletu objavil svoj najnovejši izdelek, in to popolnoma brezplačno. Vendar zgolj za prebivalce Združenih držav. Gre namreč za film, ki govori o predvolilnem boju Georga Busha ml. in Johna Kerryja pred štirimi leti. Objavo je dodatno zaznamoval z enournim pogovorom s svojimi oboževalci preko spletne strani.

"Slacker Uprising"  pripoveduje o njegovi turneji po ZDA  v času predvolilne kampanje v letu 2004. Ustvarjalec hitov Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11 in zadnjega Sicko se je tokrat odločil za drugačen korak.  Ponudil ga je brezplačno na spletu kot darilo svojim oboževalcem. Sam naj bi v blagajno za film prispeval skoraj polovico denarja. In kako mu bodo oboževalci poplačali vloženi trud? Tako da se bodo v čim večjem številu udeležili letošnjih volitev in, jasno, volili demokrata Barracka Obamo. Sam pravi, da je film "poklon mladim volivcem, ki bodo rešili državo štiriletne republikanske vladavine".

V letu 2004 je v 42 dneh obiskal 62 mest in poskušal vplivati na mlade volivce, da se dejansko odpravijo na volitve, predvsem pa je želel vplivati na volivce, ki bodo prvič oddali svoj glas. Na turnejo se je odpravil s pogumom in zavestjo, da gre za premike v načinu razmišljanja. In jasno, da so ga konservativci na tej poti poskušali ovirati. Med drugim so ga poskušali celo aretirati. Na dveh univerzah so se oglasili bogati donatorji, ki so obljubili več denarja univerzam, če bi prepovedali njegov obisk. Več univerz je prepoved dejansko izvedlo. Vendar to ni zaustavilo množic, ki so se iz mesta v mesto večale.

Moore spodbuja oboževalce, naj si film naložijo, ga posredujejo prek elektronske pošte in delijo s svojimi prijatelji kjerkoli, v šoli, na fakulteti, v cerkvi ali v društvenih centrih. "Nočem videti niti centa,"  je potrdil Moore.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.