Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Morska junakinja neuslišane ljubezni

Mala morska deklica Miha Fras, Mini Teater Ljubljana
Nedeljo izkoristite tako, da otroke peljete na sprehod na Ljubljanski grad, kjer si lahko ob 17. uri ogledate še predstavo Mala morska deklica.

Med vsemi Andersenovimi besedili ima Mala morska deklica zaradi posebne zgradbe, tenkočutnega sloga in virtuozne pripovedne veščine prav posebno mesto.

To je zgodba o deklici (Pia Zemljič) iz kraljevskega sveta podmorja, ki si je svoj ljubki rep morske deklice silno želela zamenjati za noge, le zato da bi lahko prišla do kopnega in do kraljeviča (Gregor Gruden), ki mu je po strašnem brodolomu rešila življenje.

Samo prava ljubezen človeka jo lahko naredi žensko. Odloči se, da bo žrtvovala vse, da bi dobila človeško podobo. Morski čarovnici v zameno za noge dá svoj krasni glas. Vsak korak ji povzroča strašno, ostro bolečino, kot da bi hodila po konicah noža. Vendar je zgoraj, na kopnem, kraljevič ne prepozna, ne ve, da je prav ona tista, ki ga je rešila pred pogubo, in se pripravlja na poroko z lepotico iz sosednjega kraljestva, nema morska deklica pa trpi. Njene sestre jo prepričujejo, naj se vrne v podmorje k očetu in babici, ona pa se, kot ji je napovedala morska čarovnica, tisto jutro, ko se njen ljubljeni poroči z drugo, zaradi neuslišane ljubezni spremeni v morsko peno.

Cena vstopnice za odrasle znaša osem evrov, za otroke pa šest evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.