Magazin > Film & Glasba & TV
11 ogledov

Mozartova otroška opera za najmlajše

Predstava, ki traja 45 minut, je namenjena otrokom do 10. leta starosti. (Foto: Žurnal24 main
Če želite vašim malčkom približati opero, jih ob 17. uri peljite v Cankarjev dom, kjer bodo v Linhartovi dvorani uprizorili operno predstavo za otroke z naslovom Bastien in Bastiena.

Zaljubljena pastirčka Bastien in Bastiena sta se sprla, ko se je v Bastiena zaljubila bogata kraljična. Tega je premamilo bogastvo, zato se je preselil na kraljičnin grad. Kljub razkošnemu življenju in velikemu bogastvu pa se Bastien strašno dolgočasi, uboga Bastiena pa se utaplja v solzah. Čarovnik Kolas se odloči, da jima bo pomagal in s pomočjo neverjetnih čarovnij in njegovih pametnih nasvetov se Bastien in Bastiena spet zaljubita, Bastien pa je bogatejši za spoznanje, da denar ne prinaša sreče.

Skladatelj Wolfgang Amadeus Mozart je radostno otroško opero Bastien in Bastiena napisal že pri dvanajstih letih. Otroci s pomočjo čarovnika Kolasa na interaktiven in zabaven način spoznajo življenje skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta. Čarovnik Kolas nato otroke s pomočjo pravih čarovnij popelje v svet opere Bastien in Bastiena.

Vstopnina je 8 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.