Magazin > Film & Glasba & TV
140 ogledov

MTV Adria ne obstaja več

V nedeljo, 7. novembra, bodo v Madridu  podelili že 17. evropske nagrade MTV. (F Žurnal24 main
MTV Europe Music Awards. Kmalu v Madridu, za gostovanje si prizadeva tudi Beograd.

MTV Adria ne obstaja več. Zasebno podjetje Mina Corp je odkupilo licenco in ločilo signal na postaje MTV Slovenija, MTV Hrvaška in MTV Srbija. Ameriško podjetje je v balkansko podružnico največje glasbene postaje na svetu vložilo sedem milijonov evrov. Jurij Schollmayer in drugi slovenski investitorji tako niso več lastniki.

Beograd pred Dunajem za nagrade MTV
Lani je imel MTV Adria, ki pokriva območje nekdanje Jugoslavije, 1,5 milijona evrov izgube (minus se je prenesel še od prejšnjih lastnikov) in 1,3 milijona evrov dobička. Kot nam je uspelo izvedeti iz zanesljivih virov, pa se je letos na razpis za gostovanje evropskih nagrad MTV prijavil tudi Beograd, a ni prišel v ožji izbor. Vseeno naj bi si srbska prestolnica, ki je že gostila Evrovizijo, prizadevala, da ji v prihodnjih letih to uspe. Po naših zanesljivih informacijah prireditev stane deset milijonov evrov, polovico denarja pa mora zagotoviti občina. Za primerjavo naj dodamo, da je denimo zadnje svetovno tekmovanje Miss Universe stalo okoli 6,7 milijona evrov. Beograd naj bi imel največ težav s hoteli s petimi zvezdicami, saj jih ima premalo in naj na splošno ne bi dosegal standardov tako imenovanega VIP-tretmaja, ki ga zahtevajo organizatorji za svojo ekipo in svoje zvezdniške goste. “V naši regiji je res mesto, ki je najbližje temu, da bi lahko gostilo evropske nagrade MTV, Beograd. Tudi pred Dunajem, Zagrebom in Ljubljano,” je povedal direktor MTV Slovenija Tomaž Poredoš. Odločilen je tudi denar in številni poznavalci razmer ne dvomijo, da bo Beogradu v prihodnjih letih uspelo gostiti MTV Europe Music Awards.

eminem | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Največ gostovanj, kar štiri, ima Nemčija
V nedeljo, 7. novembra, bodo v Madridu podelili že 17. evropske nagrade MTV. Vse skupaj se je začelo 22. novembra leta 1994 v Berlinu, pet let po padcu berlinskega zidu. Simbolično je takrat nastopil George Michael s svojim hitom Freedom (Svoboda). Berlin je MTV Europe Music Awards gostil tudi lani, sicer pa so največji TV šov, povezan z glasbo, dočakali še Pariz, Milano, Rotterdam, London, Dublin, Stockholm, Frankfurt, Barcelona, Edinburg, Rim, Lizbona, København, München in Liverpool. Rekorderka po gostovanju evropskih nagrad MTV je tako Nemčija, ki se lahko pohvali s štirimi, sledi ji Združeno kraljestvo s tremi in Italija z dvema. Največ, devet nagrad je doslej pobral Eminem, sledi pa mu Britney Spears s sedmimi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.