Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

MTV za starejše Jugoslovane

Buldožer Arhiv skupine
Vh1 Adria. Konec septembra regionalni glasbeni program z lokalnim prizvokom.

V ozadju programa Vh1, ki bo začel oddajati konec meseca, je podjetje MTV Adria, ki je lastnik licence MTV Networks za Srbijo, Hrvaško, Slovenijo, Bosno in Hercegovino, Makedonijo in Črno goro ter v regiji že predvaja tri programe MTV. Prihod MTV za starejšo generacijo, ki praviloma predvaja manj najstniških senzacij in se posveča tudi glasbenim videospotom iz 80. in 90. let, so pozdravili številni glasbeniki na območju nekdanje Jugoslavije, kot so Neno Belan, Massimo Savić, Bajaga in Jinx. Pa bomo videli tudi oddaje v slovenskem jeziku? Ne. Vsaj za zdaj ne, pravi glasbeni urednik MTV Adrie Nikola Jovanović. Tujim starim in novim spotom, ki so glavni fokus nove glasbene televizije, bodo dodali regionalne. “Načrti za lokalne oddaje, ki bi se ukvarjale tudi z bogato glasbeno zgodovino v našem prostoru, sicer obstajajo, a so za zdaj samo načrti,” je dejal Jovanović. Kolikšen je proračun Vh1 Adria, ostaja skrivnost, jasen pa je cilj: Vh1 je namenjen malo starejši publiki, čeprav o starostni skupini ne želijo govoriti: “Program je namenjen vsem, ki imajo radi bogato glasbeno zgodovino.”

Že davno pozabljeni za nove generacije

Nikola Jovanović | Avtor: arhiv MTV Adrie arhiv MTV Adrie
Največ težav so imeli s pridobivanjem videospotov. “Težko se je dokopati do arhivskega materiala, saj večina izvajalcev svojih spotov ni hranila ali pa sploh niso v njihovi lasti – nekaterih pa nimajo niti založniki. Zelo dolgo je trajalo, da smo dobili določene posnetke, in proces še zdaj ni končan. Zato pozivamo vse izvajalce, ki imajo videospote, naj nas kontaktirajo,” pravi Jovanović. Za zdaj bodo imeli v rotaciji okoli 300 videov na dan, ki se jih bodo trudili menjavati čim bolj pestro. “Lepo je videti, da končno začenja oddajati regionalni Vh1, televizija, na kateri bodo gledalci lahko slišali in videli ogromno dobre domače glasbe in spotov. Posebno upam, da bodo odgovorni ljudje na Vh1 podrobno prebrskali številne arhive in na dan potegnili nekatere že davno pozabljene pesmi in izvajalce, ki jih je treba predstaviti novim generacijam ljubiteljev glasbe,” je o prihodu nove glasbene televizije povedal legendarni srbski rocker Momčilo Bajagić - Bajaga. Po dostopnih podatkih program Vh1 na območju nekdanje Jugoslavije spremlja 1,8 milijona gledalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.