Magazin > Film & Glasba & TV
50 ogledov

Muff med koncertom izklopili elektriko

Muff Žiga Mihelčič
"Naslednjič, ko nam spet nameravate izklopiti elektriko, naredite to z vsaj malo občutka in nam pustite pesem izpeljati do konca,“ se je na Facebooku razburila skupina Muff.

Kolektivin novoletni koncert na Gospodarskem razstavišču se je v soboto končal s slabo voljo in 45 minut prehitro. "Hvala organizatorjem, da smo lahko nastopali na včerajšnjem koncertu. Upamo še na veliko takih koncertov, ko ti nekje na tretjini prižgejo luči in potem čez nekaj minut izklopijo še elektriko, in to na sredini naše pesmi Tvoje moje,“ se je na svoji spletni strani razburila skupina Muff, ki pa se ni razhudila le zaradi izklopljene elektrike, ampak tudi zaradi odgovora, ki so ga dobili od organizatorja. "'Pa sej ste dobili denar vnaprej, v čem je problem?'. Res zelo SPOŠTLJIVO do izvajalca, ki je na odru in seveda do obiskovalcev.“

Organizator odloča o dolžini nastopa

Muff so na oder stopili ob 2. uri, končali pa že ob 2.15, čeprav je bilo predvideno, da bodo občinstvo zabavali do 3. ure. "Muff so bili plačani za daljši nastop, a to še ne pomeni, da nastopajo uro in pol, četudi so plačani za toliko časa. Organizator odloča, koliko časa bodo nastopali,“ je za nas povedal Robert Mrhar, predstavnik organizatorja koncerta EFM Dogodki, in razložil, da koncert ni bil predčasno prekinjen. "Nikjer nismo napisali, koliko časa nastopa neka skupina. Ob dveh zjutraj se je začelo prazniti in mi smo prižgali luči. Z menedžerjem Muffa smo se pogovarjali, da bomo ob dveh končali, on pa je odvrnil, da se ne strinja in da bodo tam do treh, saj so plačani do takrat. Nato sem stopil do tehnika in mu rekel, naj glasbo utiša in počasi konča delo. Rekel je, da želi govoriti z organizatorjem in da glasbe ne bo utišal. Strošek za natakarje, varnostnike in drugo je z vsako uro večji, zato smo izklopili elektriko,“ je še povedal Mrhar in dodal, da nastopa ne bi prekinili, če se dvorana ne bi začela prazniti.

"To je neumnost"

"To je neumnost. Do našega menedžerja nihče ni mogel pristopiti, saj ga ni bilo na koncertu, predstavnik našega menedžmenta pa je šel domov po prvi pesmi, ker je mislil da bo vse v redu. Če je pa mislil, da sem jaz menedžer, potem to spet ni res, ker do mene ni nihče prišel, razen našega tonskega tehnika, ki je povedal, da so mu varnostniki naročili, da mora čez 3 minute izklučiti zvok. Midva sva se pogovarjala le z varnostniki. Midva se nisva pogovarjala z nobenim organizatorjem ali predstavnikom organizatorja,“ se je na besede Mrharja odzval član skupine Muff Anže Kacafura.  

Komentarjev 2
  • alijabulj 11:23 24.marec 2014.

    ker mlahavc je ta kacafura u živo se ne upa pisnt a po medijih pa vlač folk k ga je fehtu za đabe nastope. kdo ti je kriv da hreščanje odganja folk jebat ga vsak glas se da obdelat. ti ...prikaži več se raj še naprej šlepi na kacafuro

  • Neza Tominc 14:03 17.december 2013.

    Ja a se organizator čudi da ljudje niso pili, 3,50€ za tamalo pivo. kaj so ja nori. Pa tudi tisti komentator, obnašal se je kot da govori s tropom osnovnošolcev ne pa z odraslimi ljudmi.