Magazin > Film & Glasba & TV
66 ogledov

Mulc Emeršič vas gleda

Bojan Emeršič Mulc vas gleda predstava SiTi Teater
Še mulc za konec. Po Fotru in Starem fotru bo svoje o družinskih odnosih in svetu odraslih povedal še šestletni Bojan Emeršič.

Najprej sta bila Fotr Lada Bizovičarja in Star fotr Janeza Hočevarja, ki sta z več kot sto ponovitvami postala hit SiTi Teatra, zdaj pa je čas še za Bojana Emeršiča. Ta danes ob 20. uri prihaja na oder omenjenega gledališča s premiero monošova z elementi stand upa Mulc ... vas gleda, ki bo sklenil družinsko trilogijo, Emeršič pa je ob pomoči Roka Vilčnika in režiserja Jaše Jamnika vanj zapakiral vrsto izkušenj s svojim petletnim sinom Tiborjem.

Kraljevsko spremstvo

"Tibor je bil triger, ker se pogosto zalotiš, da se znajdeš v položaju, ko se prepiraš, govoriš ali počneš kaj drugega ter vidiš otroka, ki te gleda, in točno veš, da si to prevaja," pojasnjuje Emeršič in dodaja, da predstava govori o odraslem svetu z zornega kota otroka, ki si mora poenostaviti zelo zakomplicirane enačbe in odraslim povedati vse tisto, kar počnejo, pa se tega ne zavedajo.

Ti bodo od šestletnega Emeršiča tako slišali vse tisto, kar delajo narobe, in tisto, kar delajo prav, pa so pri tem videti neumni, pa naj gre za ljubezen, politiko, seks ali vsakodnevne zadrege, zaradi katerih po besedah Emeršiča v življenju po nepotrebnem kompliciramo, kot je "prdenje, ki ga počnemo vse od rojstva do smrti, pa se vedno delamo, da nismo bili mi".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.