Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Murko boljši igralec kot pevec

Damjan Murko Tobias Žižek
Damjan Murko. Samopromotor praznuje 10 let na medijski sceni. Pravi, da se zaveda, da je fenomen, a da bo enkrat čas tudi za umik.

Torej deset let na sceni in še kar polniš rumene medije. Si rojen piarovec. S tem bi se dalo dobro zaslužiti, ljudje bi te najemali ...
Ja, deset let res ni mačji kašelj. Vesel sem, da sem po vseh teh letih še vedno zanimiv in sposoben še naprej delati. Za zdaj nimam ne časa ne volje, da bi me ljudje najemali za še kaj drugega kot za petje.

Se imaš za glasbenika?
Sem boljši igralec kot pevec. Znam pa vse super zapakirati in vse skupaj ponuditi bralcem in poslušalcem. Publika mi verjame, in to je precej pomemben faktor za moj nadaljnji razvoj.

Se je vajino prijateljstvo z Zmagom Jelinčičem kaj zrahljalo zdaj, ko ni več poslanec?
Seveda ne. Prijatelj ostane ne glede na to, na kakem položaju je.

Imaš naslednika? Je kdo iz pravega testa?
Upam, da se bo kdo naredil, za zdaj ga ne čutim, ko pa ga bom, mu bom prvi čestital. Čas ni primeren za produciranje novih zvezd, ker ljudje niso pripravljeni na vse, kar spada zraven. To ni lahek kruh, in tega bi se morali zavedati, še preden se podajo v šovbiznis.

S čim pravzaprav največ zaslužiš, se preživljaš? Še delaš tudi kot natakar?
Še? A kdaj sem? Živim samo od glasbe. Če sem za promocijo nekega lokala skuhal kavo in bil zato precej dobro plačan, pa v tem ne vidim nič slabega.

Si šel na volitve? Kako si zadovoljen z rezultatom in trenutnimi razmerami?
Nisem šel na volitve. Vse drugo pa me sili na bruhanje. Če bi se sam tako dolgo in neprofesionalno dogovarjal za svoj koncert, bi me poslušalo še manj ljudi kot me že tako ali tako.

Boš podprl družinski zakonik?
Ne vem še, ker ga še nisem prebral. O tako pomembni stvari moram biti najprej dobro seznanjen.

Kaj je največja laž, ki so si jo o tebi izmislili tabloidi?
Da je bila moja poroka medijska kamuflaža. Po štirih letih zakona mi je danes popolnoma vseeno, kaj si ljudje mislijo in pišejo o meni. Še en dokaz več, da brez mene pač ne gre.

Kaj je največja laž, ki si si jo izmislil sam o sebi?
Saj si nikoli nisem izmišljeval stvari. Tudi trači so vedno temeljili na resnici, so pa napihnjeni, prijaznejši in zanimivejši za bralce.

Kaj pa največja resnica?
Da sem slovenski fenomen. To mi seveda laska, prav tako pa se tudi sam predobro zavedam, da je res tako.

Kako boš praznoval deseto obletnico na medijski sceni?
Tokrat se pripravlja res velik projekt. Največji v moji karieri. Koncert bo sovpadal z mojim rojstnim dnem, ki se bo praznoval takoj po koncertu v Kongu. Ob tej priložnosti bodo iz Maribora, Celja in Ljubljane organizirani tudi avtobusni prevozi za mojo zvesto publiko.

Koliko časa, misliš, ti bo tole še uspevalo? Kdaj bo čas za umik?
Delal bom, dokler se bom sam počutil dovolj sposobnega za to. Na položaju, kjer sem zdaj, se lahko sam odločim, kdaj je pravi čas za umik; zavedam se, kje je moje mesto, in nimam slabe vesti, da sem prvi. Umik bo – kdaj, pa še ne vem; odvisno od mojega počutja.

Kaj je največja razlika med Damjanom Murkom pred desetimi leti in danes?
Znam se še bolj ceniti. Znam še bolj udariti po mizi in znam svoje ime nositi kot ogrlico. Sam sem se razvil in se še razvijam, rastem ... Mojega glasu, mojega dostojanstva mi nihče ne more vzeti. Lepo je živeti, če ti drugi to dovolijo.

Komentarjev 1
  • Avatar atojeto
    atojeto 18:20 06.april 2012.

    Sedaj se je spravil še na otroke. To je konec lepih spominov na Kekca. Ubogi otroci bodo sedaj imeli nočne more.