Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

Muzikanti so nasankali

Inšpektorat za okolje je zaradi videa zoper ansambel Okrogli muzikanti uvedel po
1/4
Žurnal24 main
Vožnja s sanmi. Kršitev bi narodno-zabavni ansambel lahko stala dobrih dva tisočevrov.

Kršitev. V videospotu narodno-zabavnega ansambla Okrogli muzikanti (objavljen je na spletnem naslovu www.okrogli.com/UserFiles/File/sanke.wmv) se nastopajoči z motornimi sanmi vozijo po zasneženem gozdu. Ker je takšno ravnanje z zakonom prepovedano, je inšpektorat za okolje po uradni dolžnosti uvedel inšpekcijski postopek.

Naslednji teden gremo na ministrstvo. Bolj bolne, kot je ta, še nisem slišal.
 

Kot pravni osebi jim grozi dobrih dva tisoč evrov globe, za odgovorno osebo pravne osebe pa 208,65 evra. Fizično osebo, ki se v naravnem okolju vozi z motornimi sanmi, inšpektorji oglobijo z nekaj večkot 40 evri. A ta precej skromna kazen se bo v prihodnosti precej zvišala, trdijo na inšpektoratu: “Zakon se na ministrstvu za okolje in prostor že pripravlja.”

Mastnakova bolečina ...
Prejem dopisa z zahtevo po pojasnilu je potrdil tudi član zasedbe Marko Mastnak in se ob tem precej razburil: “To je bolno, da nimajo kaj drugega početi, kot nas zajebavati. Nekaj so nam poslali. Ne vem. Naslednji teden gremo na ministrstvo. Bolj bolne, kot je ta, še nisem slišal.” S seboj morajo prinesti tudi nekaj materiala, vendar Mastnak ni pojasnil, kakšnega. Na vprašanje, ali meni, da jih bodo lahko na podlagi videa oglobili, pa se je izrazil s sočno balkansko kletvico, ki govori o bolečini v moškem spolnem organu.

Kratek zastaralni rok

“Jasno je, da nihče ne more biti oglobljen na podlagi videoposnetka, je pa videoposnetek pomemben indic o domnevni kršitvi. Inšpektor mora med inšpekcijskim postopkom ugotoviti dejansko stanje in na podlagi zbranih dokazov uvesti prekrškovni postopek,” pa o postopku pravijo na inšpektoratu. Pojasnili so še, da vsak tovrsten prekršek zastara v dveh letih od storitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.