Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Na Chrisa Liebinga gredo ...

V soboto, 6. novembra, bo v Ambasadi Gavioli nastopil tehno guru Chris Liebing. Žurnal24 main
V soboto, 6. novembra, bo v Ambasadi Gavioli nastopil tehno guru Chris Liebing. Zurnal24.si bo na elektronsko norijo popeljal pet srečnežev.

Nagrajenci za nocojšnji dogodek so: Tina Hribernik, Marko Mivšek,  Ivana Starčević, Armin Handanagić in Anže Marn. Karto prevzamete z osebnim dokumentom na blagajni pred vhodom v klub. Čestitamo!

Chris Liebnig pravzaprav ne potrebuje posebne predstavitve, saj velja za enega izmed najbolj zaželenih tehno dj-ev na planetu. Danes skoraj, da ni velikega festivala, kjer ni prisoten tudi on. Skozi njegovo dvajsetletno kariero se je povzpel na sam vrh svetovne elektronske scene, kjer že nekaj časa postavlja smernice, obenem pa velja za velikega inovatorja.

Njegov zvok se je neprestano rezvijal, istočasno pa je vedno ostajal zvest svojim tehno koreninam. Bil je eden prvih dj-ev, ki je uporabljal nove metode kreativnega miksanja v začetkih digitalne dobe. Manipulacija posameznih elementov komadov v teku njegovega nastopa igra pomembno vlogo v njegovih setih. Posledica dobrega sodelovanja z različnimi proizvajalci programske in strojne opreme je njegov trenutni ''set-up'', ki mu nudi praktično neomejene možnosti ustvarjanja. Je dj, katerega redno vabijo na vse konce sveta, kakor tudi član Collabs live acta skupaj z nizozemsko legendo Speedy j-om.

Leta 1999 je bila ustanovljena danes dobro poznana založba 'CLR'. To je bilo med drugim obdobje, v katerem je Chris začel redno zasedati najvišja mesta na priznanih lestvicah in si tako prislužil nazive, kot so: ''best national dj'' ''best remixer'' in ''best producer''. Leta 2002 je začel delati na svojem prvem albumu, ki je izšel na založbi "CLR'' in istočasno nastane stran www.cl-rec.com. Od takrat naprej v pisarni CLR ekskluzivno skrbijo za njegove bookinge in založbe. Ko je bil izdan njegov album Evolution' sredi leta 2003 je naletel na ogromen medijski odziv in zelo dobre kritike.

Isto poletje so se v njegovi karieri zgodili mnogi drugi premiki, kot npr. na Ibizi.
Za tem ko je pridobil rezidenco na večerih Cocoona, ga na svoje dogodke povabi tehno velikan Carl Cox. V naslednjih letih 2004-2005 skupaj z Mauro Picottom gosti slovite večere Meganite v klubu Privilege, kjer tudi prične z uspešno serijo dogodkov 'Spin Club (poimenovano po njegovem klubu iz leta
94') leta 2006. V naslednjih letih Spin Club nadaljuje rezidenco v klubu Space.

Leto 2009 zaznamujejo mnoge spremembe pri CLR. Chris Liebing in njegova ekipa praznujejo deseto obletnico obstoja, prenovijo založbo, odprejo novo pisarno v Berlinu ter praznujejo po številnih klubskih in festivalnih nastopih skupaj s Chris Liebingom. Rezidenca na BE večerih v klubu Space (Ibiza) postane velik uspeh. V začetku leta Chris prične s produkcijo CLR internetne radijske oddaje, ki danes šteje že 200.000 poslušalcev mesečno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.