Magazin > Film & Glasba & TV
11 ogledov

Na cirkuških MTV nagradah slavila Taylor

EMA 2012
1/12
Reuters
V Frankfurtu so drevi podelili evropske glasbe nagrade MTV.

V Frankfurt so se danes zgrnile glasbene zvezde in zvezdniki iz vsega sveta. V tamkajšnji, za ta večer cirkuško navdihnjeni, dvorani Festhalle so nocoj namreč podelili evropske glasbene nagrade (Europe Music Awards), ki jih mednarodni televizijski glasbeni kanal MTV podeljuje vsako leto. Prireditev je v živo spremljalo 8000 gledalcev. Na odru so stali glasbeniki, kot so Alicia Keys, zasedba No Doubt, kubansko-ameriški raper Pitbull ter kanadska pevka in tekstopiska Carly Rae Jepsen.

V kategoriji za najboljšo pesem je Carly Rae Jepsen s skladbo "Call Me Maybe" premagala zasedbo Fun, v Belgiji rojenega peveca Gotya , raperja Pitbulla in Rihanno. Nagrado ji je podelila Kim Kardashian, ki se je spotaknila ob obleko in tako poskrbela za spodrsljaj, ki ne sme manjkati. Carly Rae je osvojila tudi nagrado za najboljši prodor na glasbeno sceno.

V kategoriji najboljša ženska izvajalka so bile nominirane Katy Perry, raperka Nicki Minaj, Pink, Rihanna in country pevka Taylor Swift, nagrado je domov odnesla slednja. "Moja prva EMA, hvala mojim oboževalcem in MTV-ju," se je zahvalila Taylor, ob prejemu nagrade za najboljši nastop v živo pa dodala: "To je noro, neverjetno." Taylor je domov odnesla tudi nagrado za najboljši izgled, prav tako tri kipce pa si je nocoj prislužil Justin Bieber. V tekmi za nagrado za najboljšega moškega izvajalca je premagal raperje Flo Rida, Jay-Z-ja, Kanye Westa in Pitbulla.

Prireditev je vodila vroča Heidi Klum, ki je v cirkuški opravi presenetila na trapezu, izzivala v dirndlu in zabavala s priljubljenim plesom Gangnam Style. Med tistimi, ki so izročali nagrade, so  bili pop trio Jonas Brothers, zvezda resničnostnih šovov in model Kim Kardashian ter supermodela Anne V in Isabeli Fontana. Iz zaodrja pa je poročal igralec David Hasselhoff.

Zvezdniki so se poklonili tudi Whitney Houston in jo posthumno nagradili z nagrado za globalno ikono.

Nagrajenci evropskih glasbenih nagrad MTV

Najboljša ženska izvajalka: Taylor Swift
Najboljši moški izvajalec: Justin Bieber
Najboljša pesem: Carly Rea Jepsen - Call Me Maby
Najboljši prodor na glasbeno sceno: Carly Rea Jepsen
Najboljši izvajalec elektronske glasbe: David Guetta
Najboljši nastop v živo: Taylor Swift
Najboljši izgled: Taylor Swift
Najboljši novinec: One Direction
Največji krog oboževalcev:  One Direction
Najboljši pop izvajalec: Justin Bieber
Najboljši hip hop izvajalec: Nicki Minaj
Nagrada Worldwide Act: Hangeng
Najboljši videospot: PSY - Gangnam Style
Nagrada World Stage: Justin Bieber
Najboljši alternativni izvajalec: Lana Del Ray
Najboljši rok izvajalec: Linkin Park

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.