Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Na Emi 2016 je zmagala ManuElla

Anja Baš
1/18
Anže Petkovšek
Le 127 glasov razlike! Slovenijo bo na tekmovanju za Pesem Evrovizije, ki bo maja v Stockholmu, zastopala ManuElla s pesmijo Blue and red. V superfinalu je premagala Raiven.

Kdo se uvrsti v superfinale, je določila tričlanska strokovna žirija, ki so jo sestavljali Raay, Marlenna in Darja Švajger. Zmagovalko pa je izbralo občinstvo s telefonskim glasovanjem.

Za zmago so se potegovali še Anja Baš (What if), Anja Kotar (Too cool), D Base (Spet živ), Nuša Derenda (Tip Top), Regina (Alive in every way), SAN Di EGO (Brez tebe), Sebastijan Lukovnjak (Tales of Tomorrow) in Žan Serčič (Summer Story). 

Emo je odprla Anja Baš. Darja je pesem označila za zanimivo in Anjo primerjala z damo, ki pleše s svojo senco. "Težko se je gibati in hkrati peti,“ je še pripomnila. Raay je pohvalil umetniški nastop, Marlenna pa je povedala, da je Anja led odlično prebila.

Sledil je nastop Žana Serčiča. Raay je dejal, da je velika umetnost preprosto pesem zapakirati tako, da ne zveni banalno, in to je Žanu po njegovih besedah uspelo. "Radostna, svetla pesem, ki te ponese v dežele,“ je izjavila Darja, Marlenni pa se je nastop zdel simpatičen, ga pa je možno še nadgraditi.

Nato je na oder stopila Anja Kotar. Marlenna je bila navdušena nad Anjinim glasom. "Odličen šov. Klanjam se. 24 točk,“ je povedala, Darja je izjavila, da je bil nastop prepričljiv, Raay pa je dodal, da si je refren takoj zapomnil in pohvalil Anjino angleščino. Marlenna je na koncu še povedala, da bi znala pesem sicer biti "preveč cool“ za Slovence.

Za Anjo so bili na vrsti SAN Di EGO. "Krasna rockerska pesem in kakšen glas,“ je bila navdušena Darja, Raay pa meni, da je pesem zelo melodična. "Zelo močen refren,“ pa je povedala Marlenna.

Sledil je nastop D Base. "Meni je všeč, da so rap zapakirali v pozitivo. Predvsem mi je všeč Benjaminovo petje. Izredno nadarjen,“ je povedal Raay, Darja pa je dejala, da je pesem izjemno simpatična.

Sledil je nastop pevke Regine. "Regina si lahko privošči, da se po 20 letih lahko še sleče na odru,“ je izjavila Marlenna, Darja pa je bila navdušena nad lepim sporočilom skladbe, Raayju pa je pri Regini najbolj všeč to, da je zvesta svojemu stilu.

Nato je zapela ManuElla. "Sončna pesem s krasno izvajalko. Izjemna interpretacija,“ je nastop ocenila Darja, Marlenna pa je spomnila, da so na Eurosongu v zadnjih letih popularne pesmi, ki imajo radijski potencial in takšna naj bi bila tudi ta pesem.

Oder je nato zavzela Raiven. Raay je bil nad nastopom navdušen, saj je bil nekaj "drugačnega“. "Mistično, pravljično, odnese te. Pevsko izjemno močno,“ je Raiven ocenila Darja, Marlenna pa je izjavila, da je pevka "okusna za oko in uho“, pesem pa je ni najbolj pritegnila. 

Kot predzadnja je zapela Nuša Derenda. "Dokaz več, da ima Nuša rada, da jo dedci po rokah nosijo. Česarkoli se loti, to naredi tip top,“ je povedala Marlenna, Raay pa je izjavil, da je bil Nušin šov zelo dober.

Zadnji je bil na vrsti  Sebastijan Lukovnjak. "Zelo dober glas, izvedba stilno primerna. Jaz sem uživala,“ ga je ocenila Darja, Raay je dejal, da je Sebastijan eden od njegovih najljubših pevcev na letošnjem izboru, Marlenna pa nad pesmijo ni bil najbolj navdušena.

Komentarjev 5
  • marabunta 17:02 28.februar 2016.

    Ema naj se preimenuje v Raay, ker itak brez tega modela ni več tekmovanja, pevec, avtor, žirant....multipraktik

  • marabunta 17:02 28.februar 2016.

    Ema naj se preimenuje v Raay, ker itak brez tega modela ni več tekmovanja, pevec, avtor, žirant....multipraktik

  • primoz.g 00:33 28.februar 2016.

    pezda sem se uštel spet sta zraven, baje kot žirija, shit, ma vedno eni te isti, enkrat kot izvajalci, vedno kot neki avtorji, če ne gre drugač pa kot žirija.Upam samo da bo precej bolj mraz takrat tam ...prikaži več k tukaj, banda priskledniška, naj vas zebe :)