Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Na Emi tudi Magnifico

Misija Ema Benjamin Kovač
V nedeljo, 26. februarja, bo na prvem programu RTV Slovenija končni izbor naše predstavnice na tekmovanju za pesem Evrovizije 2012. In narod bo lahko izbral, kdo nas bo zastopal.

RTV Slovenija je včeraj razkrila naslove skladb, ki jih bodo v nedeljo, 26. februarja, zapele finalistke šova Misija Evrovizija, in njihove avtorje. Na 57. tekmovanje za pesem Evrovizije 2012 je prispelo 52 prijav, večinoma iz Slovenije, nekaj pa tudi iz tujine. Med domačimi uveljavljenimi avtorji gre izpostaviti družinski kreativni trojček – Magnifica, Barbaro Pešut in Schatzija. V finalu so s skladbo tudi Bilbi in Gregor Stermecki ter zakonca Vlašič, ki sta bila skupaj na Evroviziji že, pozor, devetkrat.

Misija Evrovizija promovira drugačnost

Vanja Vardjan, urednik razvedrilnega programa na RTV Slovenija, je o skladbah dejal: "Z izborom smo zelo zadovoljni. Dolgčas bi bil na Emi, če bi imeli izvajalki, ki sta praktično enaki. Letos je zanimivo, da je na eni strani vrhunska pevka in na drugi dvojčici z zelo zanimivim nastopom. Tako je tudi identifikacijski moment širši. Za tiste, ki si želijo kakovost, in spet druge, mlajše, ki želijo drugačnost."

Komisija, v kateri so bili Darja Švajger, učiteljica solopetja in dvakratna slovenska evrovizijska predstavnica, Mojca Menart, vodja Založbe kaset in plošč RTV Slovenija, in Aleksander Radić, zadnjih deset let vodja slovenske delegacije na evrovizijskih tekmovanjih, je izmed prispelih prijav izbrala tudi skladbo A si sanjal me, ki jo bo pela Eva Boto. Avtor glasbe in soavtor aranžmaja za omenjeno skladbo Matjaž Vlašič je z izborom v finale zadovoljen: "Skrite formule za evrovizijski hit ne poznam. V danem trenutku dam vse od sebe in poskušam narediti skladbo, ki je primerna za prireditev, kot je Evrovizija. Na podlagi neke svoje vizije ustvarim skladbo ter upam, da se bo čim bolje prijela in se uvrstila na Evrovizijo." Nad uvrstitvijo v finale Eme 2012 je bila navdušena tudi Eva Boto: "To je zame najpomembnejša izkušnja do zdaj. Vse, priprave in čas, ki sem ga vložila, je zdaj poplačano z uvrstitvijo na Emo." Dvojčici Nika in Eva Prusnik sta jo dopolnili: "Misija Evrovizija nama je pomagala, da sva se naučili ceniti sami sebe. Dobili sva debelo kožo. Najin edini cilj pa je uživati v glasbi in se povezati z občinstvom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.