Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Na Eurosongu pripravljeni na grožnje

avstrijska policija EPA
Za varnost nastopajočih in obiskovalcev bodo zapravili 1,3 milijona evrov.

Po tem, ko so morali zaradi grožnje z bombo prekiniti finalno oddajo Nemški topmodel – televizijska postaja Pro 7 je sredi prenosa prekinila program in zavrtela film – se Avstrijci bojijo posnemovalcev, zato so poostrili varnostne ukrepe.

V soboto bo na 13 tisoč gledalcev v dvorani in na nastopajoče iz 27 držav pazilo 300 policistov in 400 varnostnikov. "Popolnoma mirni smo, zato lahko pomirimo tudi druge. Pri nas se lahko vsi počutijo varne. /.../ Obiskovalcem in gostom ni treba skrbeti. Imeli bomo lepo prireditve,“ je povedal Pius Strobl, ki skrbi za potek Eurosonga v Avstriji.

Tako varno, kot je v dvorani Stadthalle Wien, kjer bo potekal izbor, v zadnjih dneh ni nikjer v Avstriji. Že od konca aprila namreč policisti redno preverjajo dvorano in njeno okolico. Na delu so vsak dan strokovnjaki za odstranjevanje eksplozivnih teles in tudi psi, ki iščejo eksploziv.

Varnostne službe preverjajo torbe vseh obiskovalcev, ki tako kot na letalo s sabo ne smejo prinesti več kot 150 mililitrov tekočine. "Sodelujemo z notranjim ministrstvom. Na delu je več sto zasebnih varnostnikov. Na prizorišču imamo rentgen, skenerje prtljage – ne želimo nikakršnega tveganja,“ je še povedal Strobl. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.