Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Na Evrovizijo gre Tinkara Kovač

Ema 2014 Nermin Puškar in Samuel Lucas
1/24
Jani Ugrin
Maja nas bo na evrovizijskem odru v Københavnu zastopala Tinkara Kovač s skladbo Spet/Round and round.

Izbrali smo slovenskega predstavnika za izbor Evrovizije. Na nocojšnjem izboru Ema so gledalci s telefonskim glasovanjem najprej izbrali dva superfinalista – skupino Muff in Tinkaro Kovač – nato pa več glasov namenili slednji.

"Vsak, če gre v bitko, ima nek delček sebe, ki verjame v to. Tako da malo sem verjela v zmago. Tokrat sem prvič dobila toliko čestitk in voščil še pred Emo, tako da sem si rekla, da stopim na oder sproščena. Z mano so bili vsi tisti, ki jih imam rada in s katerimi sodelujem, in to je bistvo," je svoje občutke po zmagi za zurnal24.si delila Tinkara. Zaupala je še, da jo je k sodelovanju povabil Raay, ki jo je nagovoril za sodelovanje kar na enem od bencinskih servisov. "Spletlo se je eno lepo sodelovanje in verjamem, da bova še kaj naredila skupaj," je še povedala nocojšnja zmagovalka.

Pevka skupine Muff Senidah ni razočarana, da niso zmagali. Kot je povedala za nas, je že to velika priložnost, da so prišli na Emo in se predstavili širšemu občinstvu. Upa, da bodo sedaj imeli kaj več nastopov.

Letos se je za nastop na Evroviziji potegovalo sedem izvajalcev. Poleg dveh superfinalistov so se na odru predstavili še Omar Naber, Nermin Puškar in Samuel Lucas, Bilbi, Nude in Rudi Bučar in Elevators. Gledalci so izbirali dvakrat - prvič so izbrali dva superfinalista, drugič pa zmagovalca.

Prireditev je vodila Ula Furlan, ki je vodenje izpeljala odlično. Tovrsten izbor je vodila prvič, zato je pričakovano na trenutke delovala živčno.

Slovenski predstavnik, ki je dvajseti po vrsti, ki zastopa slovenske barve, bo nastopil na Evroviziji v drugem polfinalnem večeru, 8. maja, in sicer dvanajsti po vrsti. Finale bo v soboto, 10. maja.

Gostja nocojšnjega izbora je bila Maja Keuc, ki nas je pred tremi leti zastopala na Evroviziji s pesmijo No One. Tokrat je zapela balado z naslovom Close to You in s svojim nastopom navdušila. Kljub temu, da že dlje časa živi v Stockholmu, je zaupala, da je zelo lepo znova peti na domačem odru. Tuji odri ji še niso tako domači, se pa trudi, je še povedala.

Komentarjev 2
  • dd 09:19 09.marec 2014.

    Ula ni delovala prijetno. Strog, rezek glas, me je zelo motil. Na koncu se je popravila, ampak je nato delovala ceneno.Poleg tega je nosila obute rdeče čevlje, ki se niso popolnoma nič skladali z obleko? Le kje skriva dober okus ta estrada?

  • francek 05:44 09.marec 2014.

    Prireditev je vodila Ula Furlan, ki je vodenje izpeljala odlično. Tovrsten izbor je vodila prvič, zato je pričakovano na trenutke delovala živčno. Odločite se odlično ali živčno.