Magazin > Film & Glasba & TV
79 ogledov

Na Exitu tudi Erykah Badu

Erykah Badu
1/3
Promo
Znani so še nekateri novi glasbeni izvajalci, ki se bodo predstavili na letošnjem že 13. Exitu, ki bo potekal od 12. do 15. julija v Novem Sadu. Med drugim bodo na enem največjih evropskih festivalov nastopili tudi soul diva Erykah Badu ter skupini Hercules and Love Affair in Citizens!.

R'n'b in neosoul kraljica Erykah Badu bo nastopila na glavnem odru Exita v soboto, 14. julija. Dobitnica kar štirih grammyjev je močno obogatila soul glasbo, proslavila pa se je z avtentičnim vokalom, ekscentričnim videzom in uspešnicami, kot so Love Of My Life, On & On, Bag Lady, Window Seat, Tyrone in Honey. Od prvega albuma z naslovom Baduizm (1997) pa vse do zadnjega New Amerykah Part Two (Return of the Ankh) iz leta 2010 je njen glasbeni opus dihal v afriških ritmih, ameriškem bluesu, jazzu in funku. Minuli teden je pevka v pogovoru za S2S Magazine za letošnje leto najavila tudi kar dva nova albuma, med njima svoj četrti solo projekt, kot tudi album s svojo skupino The Cannabinoids.

Dan pred njenim nastopom pa bo na glavnem odru nastopila tudi newyorška skupina Hercules And Love Affair. Glasbeni projekt, ki ga vodi DJ Andy Butler, predstavlja popolno zmes stare disco glasbe in house zvoka, z uspešnicama, kot sta Blind in You Belong, pri katerih sta sodelovala Antony Hegarty, frontman skupine Antony & The Johnsons, kot tudi eksotična Nomi Ruiz. Po izjemno uspešnem istoimenskem albumu iz leta 2008 se je Butler vrnil lani na sceno z albumom Blue Song.

Medtem pa bodo na Fusion odru poleg že najavljenih The Toy Dolls, Little Dragon in Buraka Som Sistema 15. julija odmevali tudi britanski Citizens!. Skupina si je s singloma True Romance in Reptile izborila svoje mesto na sceni, po kateri hrabro koraka po še neutečenih poteh v svojem žanru, sami proti celem svetu, kot pravijo sami, s tem, da se pri tem ne jemljejo preveč resno. In kot so dejali: "Pop ni umazana beseda“.

Letos se bo na festivalu na 20 odrih tako predstavilo več kot 500 skupin. Svoj nastop so poleg zgoraj omenjenih potrdili še Guns N’ Roses, Duran Duran, New Order, Plan B, Avicii, Richie Hawtin, Gossip, Wolfmother, Luciano, Laurent Garnier LBS, Miss Kittin, Skindred, Felix Da Housecat, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Azari& III, Sneaky Soundsystem, Art Department, MaceoPlex, Reboot live, Brodinksi, Kenny Larkin, Robert Dietz, D.R.I., When Saints Go Machine, MaayanNidam, Street Dogs, Lone, Pariah, Teengirl Fantasy live in The Chain.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.