Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Na FEMF podelili nagrade

FEMF 2011, Predaja nagrade Dejan Zečević in Demeter Bitenc
1/11
Arhiv organizatorja
Končal se je 2. festival evropskega in mediteranskega filma – FEMF, na včerajšnji zaključni slovesnosti pa so razglasili tudi zmagovalce letošnjega festivala.

Včeraj zvečer se je v Kopru zaključil 2. festival evropskega in mediteranskega filma FEMF, v okviru katerega so na včerajšnji slovesnosti podelili tudi nagrade zmagovalcem letošnjega festivala. Po izboru žirije FEMF, ki so jo sestavljali Dubravka Lakič, Demeter Bitenc in Maxwell Hoffman, sin slavnega hollywoodskega igralca Dustina Hoffmana, je šla najprestižnejša nagrada festivala zlati rog za najboljši film v roke Dejana Zečevića za film Sovražnik (Neprijatelj). Podelil mu jo je Bitenc z besedami, da gre za "zanimivo zgodbo, močno fotografijo, impresivnima scenografijo in igro ter zelo spretno režijo". Nagrado Vilka Filača za najboljšo fotografijo v filmu so prisodili Olegu Mutu za film Moje veselje (Schastye moe), posebno omembo žirije FEMF pa si je prislužil film Wikiuporniki: Dokumentarec (Wikirebels: The Documentary).

Medtem pa je žirija Fedeora v sestavi Dubravke Lakič, Tončija Valentića in Gabriela Barrere določila nagrado za najboljši film filmu Punk ni mrtev (Pankot ne e mrtov). Valentić je svoj izbor utemeljil: "Profesionalno zrežiran in z odlično zasedbo je Punk ni mrtev močna, čustveno polna in družbeno kritična zgodba – ne le o makedonskih etničnih napetostih, temveč je tudi univerzalno sporočilo družb v času tranzicije in kriz." Posebno omembo so namenili filmu Sol življenja (Gianni e le donne).

Zmagovalec občinstva je postal film Mila Turajlića z naslovom Komunistični film (CInema Komunisto).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.