Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Na festival, ki bi ga poimenovali po Marleyju

Zion Train
1/4
Arhiv organizatorja
V Vrtojbi pri Novi Gorici, v bližini mejnega prehoda, bodo ljubitelji reggae ritmov lahko tri dni, od 26. do 28. julija, uživali na prvem Overjam International Reggae Festivalu.

Potem ko se je festival Rototom Sunsplash pred leti "preselil" v Španijo, je številna neprofitna in nepridobitna kulturna društva, posameznike in skupine, ki so se povezovali v imenu skupnih interesov in vrednot reggae glasbe, pritegnila praznina tovrstnih festivalov pri nas.

Tako bo letos svojo prvo izvedbo doživel novi festival, s katerim nameravajo organizatorji opozarjati tudi na določena aktualna in pereča vprašanja. Rdeča nit Overjam International Reggae Festivala naj bi tako zajemala triado Mir-Pravice-Svetovljanstvo, v prvi vrsti pa bo, kot pravijo organizatorji, strast do reggae glasbe in kulture. "Festival ni ustvarjen z namenom, da je izoliran od vsega ostalega, saj skuša vključiti skupine, sound-systeme in vse posameznike, ki izvajajo dobro reggae glasbo," so nam pojasnili organizatorji.

Poimenovali bi ga po Bobu Marleyju

Obiskovalci festivala bodo lahko pod glavnim odrom uživali ob velikih imenih, kot so Sizzla & Firehouse Crew, Jah Mason, Train to Roots, Zion Train in drugi, dneve in noči pa bodo lahko preplesali tudi na treh stranskih odrih – over stage, dancehall area in dub area. Podnevi bodo potekali delavnice afriških plesov in bobnov, tečji joge in capoeire z usposobljenimi učitelji, na voljo pa bodo tudi šotor z zdravimi napitki in prehrano, prostor za sprostitev in pol ure oddaljena kopališča v Italiji in pri nas.

Če bo festival letos uspešen, ga imajo organizatorji prihodnje leto namen izvesti ob reki ali morju, spremenili pa bi tudi njegovo ime: "Morda bi ga kasneje poimenovali tudi z imenom Boba Marleyja, ki je oče reggae glasbe," so nam zaupali in dodali, da je njihova želja, da festival le ne bi bil muha enodnevnica, temveč bi z leti postajal vse večji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.