Magazin > Film & Glasba & TV
6 ogledov

Na festivalskem vrtiljaku

Celjski Etno urban festival, na katerem bo danes ob 21.30 nastopil Vlado Kreslin Žurnal24 main
Festivalsko obilje. Dogajanje tudi zunaj Ljubljane – v Celju, Novem mestu, Kranju ...

Razgibano. Slovenija se na pragu poletja pa vse do jeseni prelevi v deželo raznovrstnih festivalov, ki se vrstijo drug za drugim in pogosto tudi drug ob drugem. Medtem ko smo prejšnji torek ponudili izbor 12 glasbenih poletnih festivalov, zdaj omenjamo tri, ki se te dni dogajajo po različnih koncih Slovenije.

Etno s Kreslinom, 
urbano z brejkerji

Tudi Tolminci vabijo: jutri bosta v sklopu festivala Magdalenca ob 21.30 na Mestnem trgu brezplačna koncerta zasedb Frame Orchestra in Same babe.

Danes se s koncertom slovenskega ljubljenca in velikega promotorja prekmurske besede Vlada Kreslina v Celju odpira dvodnevni Etno urban festival, ki se je organizacijsko deloma združil s festivalom 
Džjezz. To pomeni, da se boste lahko za 20 evrov sprehodili skozi vesternovske jazzovske pokrajine zasedbe velenjskega kontrabasista Roberta Jukiča in živahne latino ritme Big Banda Krško (ob 20. uri v Vodnem stolpu), glasbeno popotovanje pa nadaljevali s Kreslinom in Malimi bogovi ob 21.30 v atriju Celjskega mladinskega centra. Kot predskupina bodo nastopili srbski Neozbiljni optimisti z antiglobalnim etno punkom. Jutri bo občinstvo s svojo gibčnostjo in plesno-akrobatskimi premeti na isti lokaciji navduševalo več kot 400 udeležencev mednarodnega breakdance spektakla Break the Floor. 
Vstopnina je pet evrov.

Brejkerji | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Od Lolite do svetovnega mega carja
Enomesečni kranjski festival Carniola, ki stopa v drugi glasbeno-gledališki teden, danes in jutri ponuja dve odštekani domači zasedbi: alternativno ter obenem zelo zabavno in poslušljivo ajdovsko Ano Pupedan, ki ji boste danes lahko prisluhnili brezplačno, ter ljubljanski kvartet Lolita, ki z domiselnim povezovanjem različnih slogov sede v uho (in s petimi evri vstopnine tudi v žep) tako jazzerjem kot rockerjem. Novomeški poletni večeri, ki bodo od jutri ponudili več kot sto prireditev, pa pod svojo streho med drugim združujejo več tradicionalnih festivalov. Med zanimivejšimi bližnjimi dogodki bo koncert črnogorskega samooklicanega svetovnega mega carja Ramba Amadeusa, ki bo 25. junija s prepoznavno satiričnostjo ter fuzijo jazza, funka in rocka nastopil v klubu LokalPatriot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.