Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Na filmska platna prihaja komedija Rio

Rio
1/2
Žurnal24 main
14. aprila v Kolosej prihaja animirana družinska pustolovščina z naslovom Rio. Komedija, v kateri v glavni vlogi nastopa udomačen papagaj Blu, je plod ustvarjalcev risanih filmov Ledena doba.

Ustvarjalci risanih filmov Ledena doba predstavljajo komedijo Rio v 3D tehniki; pustolovščino o življenju zunaj varnih okvirov udobja.

Blu je udomačen papagaj, ki se nikoli ni naučil leteti; svoje dneve preživlja udobno ob svoji lastnici in najboljši prijateljici Lindi v mesecu Moose Lake v Minnesoti. Oba sta prepričana, da je Blu zadnji svoje vrste, a ko slišita, da v Rio De Janeiru živi samička Jewel, se odpravita na dolgo pot v eksotično deželo, da jo najdeta. Kmalu po prihodu obe ptici ugrabi skupina tihotapcev z živalmi; Blu ob Jewelini pomoči in pomoči skupine prebrisanih in z vsemi žavbami namazanih mestnih ptičev uide in zdaj mora zbrati pogum, da se nauči leteti, prekriža račune ugrabiteljem, ki so jim tesno za petami, ter se vrne k Lindi – najboljši prijateljici, kar jih lahko ima kak ptič.

Rio v produkciji podjetij Blue Sky Studios in Twentieth Century Fox Animation je največji in najbolj ambiciozen risani film obeh studiev; odlikujeta ga velikopoteznost in mogočnost, živahni liki, barvitost, glasba, čustva in zabavnost. Zgodba se odvija v osrčju slikovite džungle, v paradižu ob morju, v vrvežu prestolnice in sredi praznovanja med praznovanji – med karnevalom. Rio je več kot le točka na zemljevidu; je čaroben kraj, razpoloženje, način razmišljanja.

Slovenske glasove so glavnim junakom med drugim posodili Aljaž Jovanovič, Predrag Lalić, Peter Harl, Gašper Tič, Kataya Alster, Nina Ivaničin Gašper Jarni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.