Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Na filmske igrarije v Kinodvorišče

Kinodvorišče
1/5
Domen Pal
Še slab teden ljubljanski mestni kino Kinodvor loči do letnega kina, ki bo v atriju Slovenskih železnic 20. junija tretje leto zapovrstjo zagnal svoje projektorje in platno pod zvezdami. Filmi se bodo vrteli vse do 15. julija, med njimi pa bodo tudi štiri premierne projekcije.

Otvoritveni film Kinodvorišča bo Fant s kolesom (Le gamin au vélo) režiserskega tandema bratov Dardenne in prejemnik velike nagrade žirije za najboljši film na lasnkem festivalu v Cannesu. V svojem zadnjem delu, preprosti, a čustveno nabiti zgodbi o osamljenem dečku, se brata Dardenne vračata k temam starševstva, zaupanja in ljubezni, obenem pa je to njun najbolj optimističen in priljuden film. Na sporedu bo do 27. junija.

Od 28. junija do 4. julija bo premiero pod zvezdami doživel tudi zadnji film Jerzyja Skolimowskega z naslovom Nujno ubijanje (Essential Killing). Gre za brezkompromisno delo veterana poljskega novega vala, ki se začne kot napet film pregona in konča kot abstraktna meditacija o golem boju za preživetje. Dan pozneje, 5. julija, bo na sporedu film Medtem ko si spala (Mientras duermes), napet in duhovit psihološki triler mojstra groze Jaumeja Balagueróa. Zaključni film Kinodvorišča bo argentinski film Slepe stene: Ljubezen v virtualni dobi (Medianeras), ki bo na sporedu od 12. julija do 15. julija.

Tematska druženja in glasbene noči

Po premiernih projekcijah se boste v sproščenem vzdušju dvorišča zabavali še naprej v tople poletne noči. Letošnja novost Kinodvorišča so večerna tematska druženja po projekcijah filmov: vsak petek in soboto pa bodo filmski večer podaljšali v glasbeno noč z nastopi različnih skupin, filmskim kvizom in karaokami. Vstop na večerna druženja v Kinodvorišču je prost, medtem ko je cena vstopnice za ogled filma, ki se začne ob 21.30, 4,95 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.