Magazin > Film & Glasba & TV
120 ogledov

Na finalu že novačili tekmovalce

Gostilna išče Šefa 2 Anže Petkovšek
Na finalu šova Gostilna išče šefa smo ujeli tudi Dado Jerovšek, lastnico kulinaričnega imperija Kaval Group, ki ima pod svojo streho več kot 15 gostinskih lokalov.

Dada Jerovšek je zagotovo ime, za katero si lahko več kot počaščen, če te povabi v svoje vrste. Dada, sicer tudi Iztokova šefinja, skupaj s soprogom že 16 let ustvarja kulinarično zgodbo Kaval, ki ima pod svojem okriljem številne uspešne gostinske lokale. "Imam čudovite sodelavce. Igor Jagodic je moj sodelavec v restavraciji Strelec, njegova desna, leva roka in še kaj je Julijana Krapež, imamo pa tudi Iztoka, ki bo vodil nov lokal Paviljon na Gospodarskem razstavišču. Takih čudovitih ljudi, ki so preživeli tale šov, si seveda samo želimo," nam je pojasnila Dada, medtem ko je v svoje vrste takoj po finalu vabila Lidijo: "Nikoli se ne ve, a zagotovo bomo sodelovali pri kakšnih projektih. Iztok jo ima zelo rad, tako da verjamem, da bomo skupaj naredili kakšno lepo stvar, zato me zanima, ali je le v vojski ali je odprta tudi za druge projekte." Seveda Lidija take ponudbe ne bo zavrnila.

In koga si Dada še želi med svojimi sodelavci? "Bineta (smeh). Tudi Kajo, zakaj ne. Tomaž pa je dejansko človek, ki verjetno potrebuje svojo gostilno," pravi.

Dolgoletno gostinko pa smo vprašali tudi, ali je z 38 tisoč evri, kolikor jih bo, ko bo plačal davek, dobil Tomaž, mogoče odpreti gostilno. "Ne. Prvič, treba je graditi, gradi pa se zelo počasi. Po drugi strani sta potrebna čas in kilometrina. Tudi časi so zelo neprijazni in 38 tisoč evrov bi zapravil le za mize, stole in krožnike, kje pa je še vse ostalo. Sama kuhinja stane okoli 40 tisoč evrov, nato pa še najem prostora, voda, elektrika in seveda ljudje, ker sam ne moreš nič. Tako kot jaz v Kavalu brez svojih čudovitih sodelavcev ne bi mogla narediti nič. Danes plačilo dajemo 200 zaposlenim. Sam s seboj ne moreš narediti nič. Nam je to uspelo, da taki ljudje, kot je Iztok, tudi pomislijo ne, da bi šli kam drugam. A smo za našo zgodbo potrebovali 16 let in dober nos, da si izbereš srčne in zanesljive sodelavce. Važno je, da te vodi srce; denar izpuhti in ga ni več. Iztok je lep ambasador tega pozitivizma, srčnosti in iskrenosti," dodaja Dada.

Komentarjev 2
  • LJ24 10:05 19.december 2013.

    Zdaje je pa res dost s tem šovom, ki ga nihče ni gledal.

  • dostvasmam 08:17 19.december 2013.

    a ste vi 24ur.com da nas filate s to gostilno skoz??????? TO JE ŠOV OD POP TV, ne vaš. Halo?