Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Na Frankieja Knucklesa gredo ...

V četrtek, 24. junija, vas bosta v Inboxu zavrtela legendarni Frankie Knuckles ( Žurnal24 main
V četrtek, 24. junija, vas bosta v Inboxu zavrtela legendarni Frankie Knuckles in Gramophonedzie. Dogodka se bo po zaslugi portala zurnal24.si brezplačno udeležilo pet srečnežev.

Brezplačno vstopnico prejmejo Davor Jajčanin (+1), Sebastian Logar (+1), Zoran Luša (+1), Petra Primožič (+1) in Irena Andriševič (+1). Čestitamo!

Ob koncu šolskega leta se osrednji ljubljanski klub InBox poslavlja od letošnje sezone na ekskluziven in primeren način, z zgodovino in sedanjostjo.

Kot prvi se bo za gramofone zavihtel legenda in boter elektronske plesne glasbe Frankie Knuckles, ki je v svojih 55 letih že nekajkrat preigraval po večini diskotek sveta in se večkrat ustavil tudi v Sloveniji, kamor se, kot pravi, vedno rad vrača. Od samih začetkov legendarnega Warehousa in prijateljevanja ter ustvarjanja z Larryjem Levanom in Jamiem Principlom v pionirskih časih čikaškega housa.

Od takratnih stvaritev, kot so It's a Cold World, Baby Wants to Ride in Tears, pa vse do današnjega sodelovanja z mainstreamovskimi in pop bandi in posamezniki, kot so Michael Jackson, Diana Ross, Pet Shop Boys, Hercules in drugimi, je Frankie človek, ki se je zapisal v zgodovino tudi kot prejemnik prestižne glasbene nagrade grammyja. Za njim ostaja nešteto del in vsak njegov prihod je zapis v zgodovino, ki še vedno nastaja.

Njegove čevlje pa bo na ta večer poskusil obuti trenutno najprepoznavnejši in opevani srbski producent, ki je slovenskim obiskovalcem plesnih dogodkov znan kot Marko Miličević, ki je pred kratkim ustvaril novo zgodbo, ki jo je zavil v novo ime – Gramophonedzie. S pomočjo Virgin Records se je mladi ustvarjalec s kosom Why Don't You zavihtel na vse pomembne lestvice elektronske glasbe in z njim osvaja srca obiskovalcev plesišč vsega sveta. Marku oziroma Gramophonedzieju se kot kaže obeta še en nov hit, nova priredba, ki počasi prav tako pridobiva pozornost, pa čeprav je melodija že dodobra zasidrana v ušesih tistih, ki elektronsko glasbo spremljajo že dalj časa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.