Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Na Frikadelah bomo zmagali!

Zmagali bomo Kinodvor
S filmom Zmagali bomo (Drømmen) se v Kinodvoru ob 17. uri odpira Teden nordijskega filma za otroke in mlade, imenovan Frikadele.

Film pripoveduje zgodbo o trinajstletnem dečku Fritsu, ki ga navdihnejo besede in sanje dr. Martina Luthra Kinga o boljšem življenju zatiranih ljudi. Frits živi v vaškem okolju na Danskem, piše se leto 1969. Obiskuje šolo, kjer vlada trda roka tradicionalističnega ravnatelja, ki nima težav z nasiljem nad otroki. Ko nekega dne pretirano kaznuje Fritsa, se mu ta zoperstavi in začne se pravi boj proti nesmiselnim avtoritetam, v katerem odigrajo pomembno vlogo tudi Fritseva družina in novi učitelj. Zgodba temelji na resničnih dogodkih.

Pred vsakim filmom bodo na Frikadelah predvajali še kratki animirani film Mesne kroglice (Köttbullarna), ki govori o mladi mesni kroglici, ki skupaj z družino raziskuje svet in na simpatičen način načenja teme o vrednotah in čustvih.

Za vstopnico boste odšteli tri evre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.