Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Na Grammyjih počastili Whitney

grammy 2012 Reuters
Na sinočnji podelitvi glasbenih nagrad so se številni glasbeniki poklonili v spomin na le dan pred dogodkom preminulo pevko Whitney Houston, ki je imela na svojih domačih policah tudi sama šest zlatih gramofončkov.

"Temu se ne moremo izogniti. Imeli smo smrt v družini, tako da se mi zdi edino prav, da začnemo z molitvijo za žensko, ki smo jo ljubili, za našlo preminulo sestro, Whitney Houston," je sinoči začel 54. podelitev glasbenih nagrad grammy v Los Angelesu njen voditelj LL Cool J. Po molitvi so predvajali še videospot za njeno slavno pesem I Will Always Love You. "Whitney, vedno te bomo ljubili," je nadaljeval. "In spominjali se te bomo na najboljši možen način – s pesmijo."

In čeprav je bila velika zmagovalka večera Adele, ki je od šestih nominacij prejela šest kipcev, je podelitev potekala v znamenju legendarne pevske dive, ki je umrla v soboto, le dan pred podelitvijo grammyjev. Vrhunec poklona v Whitneyjino čast je bil sicer nastop Jennifer Hudson, ki je ob koncu večera njej v spomin zapela njeno največjo uspešnico I Will Allways Love You, med nastopom pa le s težavo zadrževala solze. Njen nastop si lahko ogledate zgoraj.

Whitney v spomin se je poklonil tudi Bruno Mars, ki je na odru nastopil s svojo pesmijo Runaway Baby. "Nocoj praznujemo čudovito Whitney Houston," je med nastopom zavpil z odra.

Podelitev pa je spomnila na smrt še ene zelo priljubljene pevke, Amy Winehouse, ki je preminila lani in ki je sinoči posthumno prejela grammyja za duet  Body and Soul s Tonyjem Bennettom. Po kipec sta na oder poleg Tonyja prišla tudi njena starša, Mitch in Janis Winehouse, Amyjin oče pa je ob tej priložnosti povedal: "Zelo pogrešava najino hčerko," ter dodal: "Naj živi Whitney Houston. Naj živi Amy Winehouse. Naj živi Etta James. Zdaj je v nebesih krasna dekliška skupina."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.