Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Na koncert Neishe gredo ...

V Cvetličarni bo v četrtek, 11. novembra, Neisha predstavila svojo najnovejšo pl Žurnal24 main
V Cvetličarni bo v četrtek, 11. novembra, Neisha predstavila svojo najnovejšo ploščo Krila. Zurnal24.si bo dvema srečnežema omogočil brezplačni ogled koncerta.

Brezplačni karti za koncert Neishe prejmeta Anka Doblekar (+1) in Bojan Škrlep (+1). Karti prevzamete z osebnim dokumentom na blagajni pred vhodom v dvorano. Čestitamo!

Neža Buh, bolje znana kot Neisha, je akademsko izobražena glasbenica (kompozicija in klavir), ki svoje pečate pušča tudi na področjih klasične in filmske glasbe ter drugih scenskih umetnosti. Kot skladateljica posega po različnih klasičnih glasbenih oblikah in sklada tako za komorne kot simfonične zasedbe, mladostna umetniška drznost pa jo žene še h kompozicijam za plesne orkestre. Njena dela izvajajo po domačih in mednarodnih odrih. Je prejemnica Škrjančeve nagrade.
 
Širši javnosti se je predstavila septembra 2005, ko je izdala svoj prvi album z naslovom Neisha. S hiti Planet za zadet, Malo tu, malo tam, Maš še kje čas, Najlepša pot in drugimi je album dosegel publiko vseh starosti in prejel pozitivne kritike in nagrade (Album leta, Odkritje leta ...). Prvi singel Planet za zadet je osvojil prestižni naslov Najboljša pop skladba v letu 2005, leto kasneje je sledila nagrada Viktor za najbolj popularno glasbenico.
 
Drugi album Nor je ta svet je izšel oktobra leta 2007 in ohranja Neishino razpoznavno klavirsko interpretacijo. Sprehaja se skozi številne žanre od popa, soula, pop rocka do melodično izpovedne lirike, ob spremljavi instrumentalne igre in široke palete pihal, trobil, barvite ritem sekcije in godal. V letu 2009 je za hrvaško tržišče izdala ploščo v angleškem jeziku Miles Away. Kot bonus je na plošči pesem Ljubav je domino, pri kateri je sodeloval Vlatko Stefanovski.
 
Neisha pa že leti z novimi krili! Krila se imenuje njen najnovejši album, ki ga napoveduje prvi singel, ki je že velika uspešnica – Tiste lepe dni. Čeprav so bile do zdaj njeni največji hiti balade, sama pravi, da verjame, da jih lahko kakšna od novih, živahnejših skladb tudi preseže. S stalnim sodelavcem, producentom Dejanom Radičevićem sta na novem albumu izbrala jagodni izbor skladb, ki jih bomo med prvimi lahko slišali na velikem promocijskem koncertu v ljubljanski Cvetličarni, kjer presenečenj ne bo manjkalo!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.