Magazin > Film & Glasba & TV
53 ogledov

Na letališču umrl slaven pevec soula

Burke je bil eden izmed največjih soul pevcev. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Na letališču v Amsterdamu je umrl ameriški soul pevec Solomon Burke. Poslušalci se ga lahko spominjajo po njegovi skladbi Eveybody Needs Somebody to Love.

Tiskovni predstavnik letališke policije Robert van Kapel je potrdil smrt pevca in tekstopisca. Slednji je bil star 70 let. V torek bi sicer moral Burke nastopiti v enem izmed najbolj znanih soul klubov v Amsterdamu.

Burke, ki je napisal svoj največji hit Everybody Needs Somebody to Love je prejel tudi glasbeno nagrado Grammy.

Burke se je sicer rodil 21. marca leta 1940 v Filadelfiji in je po koncu študija postal pridigar v baptistični cerkvi. Njegova največja uspešnica je pesem Cry To Me, ki so jo lahko gledalci slišali v filmu Umazani ples.

Leta 1964 je napisal pesem Everybody Needs Somebody to Love, ki so jo še istega leta priredili The Rolling Stonesi, kasneje pa še Wilson Picket in The Blues Brothers.

Pevec je bil priljubljen tudi med papeži, saj sta ga na poseben božični koncert povabila tako Janez Pavel drugi kot Benedikt XVI.

Baltimorski DJ je leta 1964 Burkeja imenobal za "kralja rocka in soula". Kasneje se je tako oklical tudi Burke sam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.