Magazin > Film & Glasba & TV
119 ogledov

Na MMS slavila Nuša Derenda

Melodije morja in sonca 2012
1/13
Arhiv organizatorja
Po dveletnem premoru smo lahko ponovno uživali v Melodijah morja in sonca. Zmagala je Nuša Derenda s pesmijo Za stare čase.

Melodije morja in sonca so se letos že 32. vrnile v letni amfiteater Avditorija Portorož, na tem priljubljenem poletnem festivalu pa se je predstavilo 14 izvajalcev, ki so se potegovali za šest nagrad. Peva, velika nagrada festivala je letos s 33 točkami pripadla odlični Nuši Derenda z zmagovalno pesmijo Za stare čase. O njeni zmagi so odločili gledalci prek telefonskega glasovanja, glasovi občinstva v portoroškem amfiteatru, žirij radijskih postaj in strokovne žirije, ki so jo sestavljali Patrik Greblo, Miša Čermak, Lean Klemenc, Mojca Menart in Matjaž Murko.

Strokovna žirija pa je podelila tudi nagrado za najboljše besedilo, ki je romala v roke Poloni Furlan za skladbo Taka kot sem, za najboljšo priredbo - Nostalgico ritmo, ki jo je zapel Enzo Hrovatin, pa je bil nagrajen Martin Štibernik. Tudi Enzo je dobil svojo nagrado, in sicer za najboljšo glasbo, medtem ko je Irena Vrčkovnik prepričala z najboljšo izvedbo. Za najbolj obetavno izvajalko leta so izbrali Evo Boto.

Festival sta povezovala simpatična Lorella Flego in Boštjan Romih, iz zaodrja pa se je oglašala Katja Pišot. Za glasbene vložke so v spremljevalnem programu poskrbeli Oto Pestner, Alenka Godec, 6pack Čukur, Klapa Solinar in Lea Sirk.

Celoten seznam tekmovalcev:

  1. Matjaž Jelen: Med spomini Pirana
  2. Rudi Bučar & Istrabend: Slon
  3. K'r en Brass band & Tulio: Najboljša pesem
  4. Tvoj glas: Letimo naprej
  5. Eva Boto: Dvigni mi krila
  6. Danilo Kocjančič & Friends: Daj, daj, daj
  7. Enzo Hrovatin: Nostalgico ritmo
  8. Vlado Pilja: Rad bi šel na morje
  9. Mambo Kings: Mambo cola
  10. Saša Lendero: Od Portoroža do Pirana
  11. Nuša Derenda: Za stare čase
  12. Irena Vrčkovnik: Il tempo passato
  13. Polona Furlan: Taka kot sem
  14. Jerica Haber: Ni moj svet
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.