Magazin > Film & Glasba & TV
60 ogledov

Na oder pred rock ikono

Slash EPA
Koncert legende. Pred Slashem bodo obiskovalce Tivolija v petek ogrevali Tide, ki so prepričali z zvokom in slogom.

“Odraščali smo z glasbo Guns N' Roses in Slash je bil eden od mojih prvih vzornikov. Všeč mi je, da ni ostal priklenjen na preteklost in na to, kar so nekoč pomenili Guns N' Roses, ampak se je razvijal kot glasbenik in istočasno ohranil svoj prepoznavni slog.”

Tako nekdanjega kitarista legendarne rock skupine, s katero je odraščala generacija Cameronovega Terminatorja, in njegovo delovanje po razpadu dojema Kevin Koradin, kitarist in pevec skupine Tide. Iz zakaj prav Tide?

Apokaliptično s Slashem

Zasedba Tide bo nastopila kot predskupina kitarske ikone, Koradin pa meni, da sta Slasha oziroma organizatorje koncerta prepričala predvsem njihov internacionalni zvok in slog, “ki je z izjemo našega tretjega albuma zakoreninjen prav v tem klasičnem hard rocku, ki izvira iz bluesa”.

Slash, ki je po Gunsih pot nadaljeval v skupini Velvet Revolver, od leta 2009 pa se je osredotočil na samostojno kariero ter izdal dva albuma – Slash in Apocalyptic Love –, bo v Tivoliju naslednji petek nastopil z Mylesom Kennedyjem in The Conspirators, pridružil pa se jim bo še kitarist Frank Sidoris iz skupine The Cab.

Slash bo s svojim bendom na oder stopil ob 21. uri, Tide pa uro prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.