Magazin > Film & Glasba & TV
108 ogledov

Na Planet TV se seli še eno znano ime

Aljoša Ternovšek Planet TV
Kviz Kdo bo koga na Planet TV bo vodil Aljoša Ternovšek.

Voditelj kviza Kdo bo koga na Planet TV bo igralec Aljoša Ternovšek. Kviz bo na Planet TV na sporedu od ponedeljka do petka ob 20. uri, prvič že 1. julija.

Aljoša Ternovšek se je po končani srednji šoli, kjer je bil član dramske skupine RUSLI, vpisal na ljubljansko Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo ter jo tudi uspešno končal. Prvo zaposlitev je našel v Mestnem gledališču Ljubljana, kjer je odigral kar nekaj prepoznavnih vlog. V sezoni 2004/05 je postal član Mestnega gledališča Ptuj. Gledalci TV-zaslonov ga poznajo kot Dušana Vaupotiča - Duleta iz oddaje Tistega lepega popoldneva. O istoimenskem junaku je bil leta 2002 posnet film z naslovom Kleščar. Skupaj z Janezom Škofom pa je vodil tudi EMO 2006. V sezoni 2011/2012 je postal član ansambla Prešernovega gledališča iz Kranja.

Šov bo temeljil na raziskavi 

V kvizu Kdo bo koga se pomerita dve 5-članski ekipi, člani ekipe morajo biti med sabo povezani – to je lahko sorodstvena vez, lahko so prijatelji, sodelavci, lahko so iz istega kraja ali pa jih druži isti hobi …
 
Igra se začne tako, da iz vsake ekipe tekmovalec stopi k posebnemu gumbu, voditelj pa začne vprašanje z: "Vprašali smo 100 ljudi …" Prvi, ki pritisne gumb, ima pravico do prvega odgovora, a če to ni bil najpogostejši odgovor, ki ga je dala večina med vprašanimi, ima pravico do odgovora tudi drugi tekmovalec. Če najde pogostejši odgovor, lahko njegova skupina prevzame igro in razkrije vse preostale odgovore.
 
Odgovori v kvizu Kdo bo koga so sestavljeni s pomočjo raziskave med stotimi ljudmi. Treba je ugotoviti, kaj je bil najpogostejši odgovor anketirancev, in zbrati čim več točk. V kvizu ni potrebno znanje, koristnejše so dobre asociacije, včasih pa je treba staviti tudi na predrzno idejo.

Komentarjev 1
  • Šemefuky 17:01 21.junij 2013.

    Svetovna faca, res znan, velika pridobitev za TV, ki jo gleda 0.7% gledalcev.VAV, VAV kakšen napredek zavožene TV za odpisane, zvezde in vajence.