Magazin > Film & Glasba & TV
48 ogledov

Na Poljskem pojejo njihova besedila

Siddharta Mediaspeed.net
V Sloveniji veljajo za enega najbolj priljubljenih bendov, v tujini pa si Siddharta ime šele ustvarja. Zavedajo se, da je pot še dolga, a kljub temu na Poljskem že pojejo njihove pesmi.

Kadar ne polnijo stadionov v Sloveniji, polnijo klube v Nemčiji. Prepoznavnost Siddharte preko naših meja se s količino pojavljanja v tujini povečuje, niso več povsem na začetku, a pot je še dolga, pravi frontman Tomi Meglič. Do danes so največ koncentrirali po Nemčiji, kjer so imeli že tri krajše klubske turneje, na zadnji so se cene vstopnic gibale med 12 in 15 evri. V kratkem bodo temu trgu dodali še Poljsko, kjer zanimanje za njihove koncerte neverjetno narašča. "Bolj si prepoznaven, večje je povpraševanje po koncertih. Vedno je bilo tako in tako je še vedno. Z vsakim koncertom se odpirajo nove ponudbe in zanimanje se veča. Vrhunsko izvedeni koncerti so najboljši aduti za napredek," razloži Tomi.

V Nemčiji ne popivajo, na Poljskem so divji

Člani skupine so med koncentriranjem v tujini opazili, da je tamkajšnje občinstvo nekoliko starejše kot doma, za Nemčijo pa pravijo, da je tudi koncertna kultura je precej drugačna. "Publika pride na koncert izključno zaradi glasbe. Podobno kot obisk gledališča, kjer se po koncu predstave še malo podruži, potem pa se klubi zaprejo in ljudje gredo domov. Ni popivanja in rajanja, zato koncerti niso omejeni samo na petke in sobote. Ljudje uživajo v glasbi od prve do zadnje note, šele po tem se razvije aplavz in odobravanje. Seveda govorim iz lastnih izkušenj, saj Siddharta na sveže predstavlja svojo glasbo in je zato nemogoče pričakovati, da bodo ljudje skupaj z nami peli refrene."

Na Poljskem pa je spet druga zgodba. "Na Poljskem je občinstvo veliko bolj divje, še celo bolj kot ponekod pri nas. Ker poznajo besedila in jih tudi pojejo, pride do izjemnega prenosa energij," nam je še zaupal Tomi in dodal: "Sicer ne nagovarjamo specifične starostne skupine ljudi, vsekakor pa je naša glasba namenjena ljudem, ki si radi vzamejo čas za razmislek in s tem zajamejo večji užitek ob poslušanju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.