Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Na sprehod po mestu

Vstopnice za koncert kontroverzne irske pevke Sinead O'Connor, ki Križank najver Žurnal24 main
Irska pevka Sinead O'Connor si bo ogledala Ljubljano in se seznanila z našo kulturo.

Irska pevka Sinead O'Connor, ki je pred leti sprožila burne odzive javnosti, ko je pred kamerami raztrgala fotografijo papeža Janeza Pavla II., bo v ponedeljek ob 21. uri nastopila v Križankah.

"Nikakršnih pripomb nismo prejeli," na vprašanje, ali je kdorkoli protestiral proti ljubljanskemu koncertu, odgovarja predstavnik za stike z javnostmi in promocijo Bojan Rojko ter dodaja, da je Sinead s tem dejanjem kritzirala zlorabo otrok, ki jo je doživela tudi sama.

Hotel ostaja skrivnost
Pevka bo v Ljubljano z redno letalsko linijo priletela na dan koncerta iz Irske, sicer pa je v sklopu turneje nastopila že v Grčiji in Turčiji. V slovenski prestolnici bo tudi prenočila. "Želi svetlo in čisto sobo z udobno zofo, veliko ogledalo in svežo brisačo. Potrebuje tudi maserko za enourno masažo, kavni avtomat, limone, med, kakovostno vodo in navadne sveče," opisuje njene zahteve Rojko, medtem ko naslov hotela, ki bo pevko gostil, ostaja skrivnost.

Ekipa, ki jo bo spremljala na koncertu - ta se menda odlično prodaja, kot predskupina pa bosta na njem nastopila Vava in Urban (nekdanja člana hrvaške skupine Laufer) - si je zaželela topli obrok, sendviče, sadje, vodko, pivo heineken, vino sauvignon in dostop do spleta.

Zanima jo kultura
Glasbenica, ki ne spada med zahtevne zvezdnike, si po Rojkovih besedah želi ogledati tudi Ljubljano, zanima pa jo predvsem stari del mesta in kultura.

"Peljali jo bomo na ogled starega mestnega jedra, verjetno tudi na Ljubljanski grad, v Cankarjev dom, Narodno galerijo in Moderno galerijo ter ji razkazali nekatere arhitekturne posebnosti, kot so Plečnikova dela," dodaja Rojko.

Po koncertu v Sloveniji bo Sinead odpotovala v hrvaški Pulj, kjer bo nastopila dva dni pozneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.