Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Na Štirkini gruvoladi se bodo sladkali ...

Gramofon Shutterstock
Vrata v temačno, divje in plesno podzemlje po poletnem počitku odpira tudi najbolj znana ljubljanska klet K4. Sezono bo na zadnjo septembrsko noč odprla ekipa Synaptic, ki bo sladkosnedom postregla z gruvolado s Tomom Ellisom in Move D-jem. Vas zanima, kdo so srečni izžrebanci, ki se bodo z gruvolado posladkali brezplačno?

Z nekaj sreče in pravilnii odgovori na nagradni kviz bodo v K4 brezplačno gruvali Saša Kejžar, Rok Rutar, Andrej Koruza, Šandor Feldi in Aleš Zlahtič. Čestitamo!

Sočna sozvočja, ki jih je čez poletje na neuronski polici prizadevno gojila Štirkina ekipa, bo Synaptic sprešal in postregel v kontrastni in slastni gruvoladi. Najfinejši in najmočnejši kos bosta natančno odmerila Tom Ellis, ki v goste prihaja z živim mikro gruvom, in Move D z žmohtnim deep house celovečercem.

Ellisov gruv je prožen in čvrst mikro/avantgard/tek/haus z gumijasto odbojnostjo in genialno efektično strukturo. Z izdajami na platformah, kot so Telegraph, Trimsound, Morris Audio, Archipel in Moon Harbour, ga gre razglasiti za enega izmed pionirjev in vztrajnih inovatorjev abstraktnega housa. Tom pogosto nastopa s pomočjo nekonvencionalnega programa za nastopanje Reason, zato se obeta dobro premišljen in virtuozen nastop, oblikovan za koreografske ekscese.

Na malo plesišče, namenjeno romantikom, pa se vrača Move D s polno košaro diska in polnomastnega deep housa. Gruvolovec, za katerega se zdi, da je iz leta v leto bolj prefinjen, eklektičen in poln energije, svetovna plesišča razplesuje z blagoslovom založb, ki rangirajo od legendarnih Warp records, City Centre Offices, Neo Ouija do novih hramov globokega zvoka Uzuri, Workshop, Modern Love, Smallville in Philpot. V času brezobraznih digitalnih naklad, invazivne samohvale in votle slave je Move D izbranec, ki publiko osvaja le z absolutno predanostjo plesalcem in ljubeznijo do glasbe, globokih vibracij in vinilne črnine, ki se stara kot dobro vino!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.