Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Na Sundanceu slavila ljubezen

Nagrado velike žirije za najboljšo ameriško dramo je prejel film Like Crazy Drak
1/8
Žurnal24 main
V ameriškem Park Cityju se je s podelitvijo nagrad v soboto sklenil 27. filmski festival Sundance, na katerem je slavil film Like Crazy.

Nagrado velike žirije za najboljšo ameriško dramo je prejel film Like Crazy Draka Doremusa, najboljši ameriški dokumentarni film pa nosi naslov How to die in Oregon Petra Richardsona. Najboljši tuji dokumentarec je po presoji velike žirije britansko-ameriški Hell and Back Again avtorja Danfunga Dennisa, nagrado za najboljšo tujo dramo pa je prejela Norvežanka Anne Sewitsky za film z naslovom Happy, Happy.

 

"To je film o neusahljivi ljubezni, ki te spremlja do konca življenja," je povedal režiser zmagovalnega filma Like Crazy Drake Doremus ob prevzemu nagrade. Film govori o ljubezni med Američanom in britansko študentko, ki ji oblasti, potem kot jo zasačijo s pretečeno vizo, preprečijo vrnitev v ZDA.

Nagrade posebne žirije
Nagrade je podeljevala tudi posebna žirija. Po njeni presoji je najboljša ameriška drama Another Earth Mika Cahilla, nagrado za najboljši ameriški dokumentarni film pa je prejel Being Elmo: A Puppeteer's Journey režiserke Constance Marks. Najboljši tuji dokumentarec po mnenju posebne žirije nosi naslov Position among the stars nizozemskega avtorja Leonarda Retela Helmricha. Nagrada za najboljšo tujo dramo pa je pripadla Paddyju Considinu iz Velike Britanije za film z naslovom Tyrannosaur.

Na letošnjem festivalu so prikazali okrog 120 filmov iz 29 držav. 95 filmov je doživelo svetovno premiero, 40 filmov pa je režijskih prvencev. Festival je letos odprl film The Guard, v katerem je zaigrala tudi naša igralka in TV voditeljica Katarina Čas. Intervju z njo si lahko preberete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.