Magazin > Film & Glasba & TV
166 ogledov

Na talentih zmagala Alja Krušič

Alja Krušič
1/29
Anže Petkovšek
Zmagovalka tretje sezone Slovenija ima talent je Alja Krušič, ki je prejela 50 tisoč evrov.

Šestnajstletna pevka Alja Krušič je zmagovalka tretje sezone Slovenija ima talent. Najprej so razglasili dve superfinalistki, poleg Alje še Ano Karneža, ki so jima gledalci namenili največ glasov, a zmaga je pripadla prvi.

"Počutim se fenomenalno, zmage nisem pričakovala. Da sem dejansko stala tukaj, to se ne da opisati. Sploh se še ne zavedam, da sem zmagala. Nisem si mislila, da bom prišla tako daleč," je takoj po zmagi povedala Alja. Med šovom je celo spoznala ljubezen – gre za glasbenika, čigar imena ne želi razkriti.

"Alja je luč na koncu tunela"

"To je zmaga za vse pevce v Sloveniji. Pokazalo se je, da je glasba prioriteta, Alja je bila moja favoritka," je povedal žirant Damjan Damjanovič. Zmagovalki je čestital za vse nastope in ji želel vse najboljše v prihodnosti.

Ana Klašnja je po razglasitvi zmagovalke povedala, da je Alja Sloveniji odprla srce in očarala z angelskim glasom ter da je rojena za oder in upa, da bomo v prihodnosti še ganjeni ob njenem petju. "Čeprav sem navijala za ples, sem vedela, da bosta Ana in Alja gotovo v ospredju, nisem pa vedela, katera bo zmagala,“ je še povedala.

Branko Čakarmiš je še enkrat povedal, kot je že rekel na začetku, da je Alja luč na koncu tunela. "Po treh sezonah imam občutek, kdo bo stal na finalnem odru," je dodal in napovedal, da so pred Aljo najlepši dnevi.

Deset finalistov, deset izvrstnih nastopov

Nocoj se je na finalnem odru Pop TV pomerilo deset finalistov, ki so se do finala prebili prek avdicij in petih polfinalnih oddaj. Prva se je na finalnem odru predstavila Ivana Honsić s pesmijo When You Believe Mariah Carey. Po nastopu je navdušeno povedala, da je bilo fenomenalno in super. Žirantje so njen nastop pohvalili s presežki. Branko je povedal, da z vsakim nastopom bolj blesti in bolj zrelo poje ter da ji je petje pisano na kožo in dušo. Damjan ji je laskal rekoč, če bi zamižal, bi rekel, da poje izkušena ameriška pevka, Ana pa jo je pohvalila, da je bila odlična ter da že živi svoje sanje. Ivana si na samem začetku tekmovanja ni niti v sanjah mislila, da bo prišla v finale. Zase sicer pravi, da je trmasta in ambiciozna. Ker ima govorno napako, pa si ni upala prej prijaviti na tekmovanje.

Plesna skupina Maestro Sista'z je nastopila kot druga. S plesno točko so mlada dekleta navdušila. Ana jih je pohvalila, da so videti kot hip hop princeske s tiarami in da so naredile spektakularen nastop. Všeč ji je bilo tudi to, da so končno pokazale oči in da so se v njih videle iskrice. Damjan jih je ocenil kot fantastične, Branko pa rekel, da so izpolnile njegovo prvo željo in pokazale obraz. Nastop je ocenil kot odlično točko. Mlada dekleta, ki so najboljše prijateljice in se počutijo kot sestre, večino prostega časa preživijo skupaj, trenutno pa imajo veliko treningov in ves čas razmišljajo o korakih. Prijavile so se, ker uživajo v plesu in ker bi rade šle po stopinjah svojih trenerjev.

Sandra Harb je najmlajša od finalistov, ki je skladbo Celine Dion My Heart Will Go On preoblekla v operno arijo. Žirantje so bili nad nastopom popolnoma očarani – Ana je dejala, da je čudežen otrok in ji rekla, da mora peti tudi v naši operi, ko bo svetovna zvezda. Enakega mnenja je bil Branko; dodal je, da ga je njen glas, ki je glas dive, popeljal na svetovno znano ladjo Titanik. Damjan ji je čestital in ji želel vse najboljše v življenju. Sicer pa je Sandra, kot pravi sama, preprosto dekle. Šele po operaciji sluha v osnovni šoli se je začela ukvarjati z glasbo, vsi pa so kmalu opazili, da ima izjemen talent.

Kot četrti se je predstavil Blaž Vidovič. Zapel je skladbo Crazy Little Thing Called Love skupine Queen, spremljalo pa ga je šest deklet. Ana je ocenila, da je imel zabaven in igriv nastop, Damjanu se je zdel izviren in v drugačni podobi, Branko pa je rekel, da je napravil korak naprej in da je bil odličen. Blaž ni imel velikih pričakovanj in mislil, da bo prišel le do polfinala. Njegova največja ljubezen je glasba, brez nje bi se mu življenje zdelo črno-belo.

Peti nastop je pripadel Žigi Laknerju. Zapel je skladbo Alone skupine Heart v operni izvedbi. Damjana je presunil, ki mu je dejal, da ga čaka izjemna kariera, Ana je priznala, da vsakič, ko sliši njegov glas, obnemi. "Ti si odličen, ti si zvezda," ga je pohvalila, Branko pa je napovedal, da bomo čez nekaj let v Stožicah gostili idrijski Il Divo. Žiga je pred nastopom povedal, da je njegov glavni hobi petje in da ga bo v primeru zmage zadela kap, pohvalila pa ga je njegova učiteljica petja, ki je rekla, da je njegov glas čudež.

S posebno točko z letalom je nastopil Nik Oblak, ki je že od malih nog navdušen nad letali. Ob pesmi My Way je ob letalu zaplesala tudi balerina. Ana je rekla, da ima poseben talent in da je izvedel izreden letalsko-plesni nastop. Damjan si ga je predstavljal kot najboljšega dirigenta na odru, Branko pa napovedal, da bi, če bi pri nas snemali film Top Gun, zagotovo imel glavno vlogo. Nik na dan z letalom vadi štiri ure, želi pa si, da bi tudi sam nekoč sedel v letalo in ga pilotiral.

Ana Karneža je zapela skladbo On my Own iz muzikala Nesrečniki. Žirantka Ana je njen nastop ocenila kot prelep, čudovit, pravljičen in sanjski, in ne glede na to, kaj se nocoj zgodi, je zanjo že zmagala. Branko je ocenil, da se je predstavila z drugo barvo glasu in da skriva veliko presenečenj, Damjan pa ji je rekel, da je princeska iz bajke in ji dal nasvet, naj upošteva svojo mentorico in ves svet je pred njo. Ana zase pravi, da je zelo komunikativna in da je nekoč dvomila vase, vendar je šla čez to in je zdaj zadovoljna.

Mladi rocker Žiga Avbreht je že pred finalom navdušil številne oboževalke. Tokrat se je predstavil s skladbo Adama Lamberta What Do You Want From Me, ki jo je odpel rockersko. Branko je ocenil, da se je že rodil kot stari rocker in da poje, kot bi to počel veliko let, Ani je nastop pognal kri po žilah in jo spomnil na gimnazijska leta, Damjan pa ga je opisal kot enega najboljših podmladkov, od katerega bodo oboževalke veliko hotele. Žigu glasba pomeni vse in bi se rad z njo ukvarjal profesionalno. "Skozi glasbo se najlažje izražam," je povedal.

Druga plesna skupina na finalnem odru Kaos je presenetila. Ana je njihov nastop ocenila kot slasten, strasten in sočen, ob njem pa so ji poskakovale noge in srce. "Ste moji zmagovalci," jim je rekla. Damjan je bil bolj redkobeseden in rekel, da so bili odlični. Branko pa je dejal, da je bilo na letošnjih talentih veliko plesa, a da so to daleč najboljši plesni trenutki. Skupino Kaos sestavlja sedem plesalcev, ki so, kot sami pravijo, kombinacija ženske in moške energije.

Kot zadnja pa je na finalni oder stopila Alja Krušič, ki je odpela skladbo Jennifer Hudson One Night Only. "Zvezda je rojena, imaš vse – glas, stas, odlično čustveno interpretacijo in Beyoncé se lahko skrije," ji je po nastopu navdušeno rekla Ana. Branko je priznal, da je njegova misija končana, saj je našel pravo osebo s karizmo, Damjan pa ji rekel, da je njena energija neverjetna in da njen glas prihaja iz notranjosti. Aljo je za petje navdušila njena mama, z mamo in očetom pa rada zapoje skupaj. Njena velika prednost je karizma, s katero se dotakne ljudi, pravi njen oče.

Komentarjev 1
  • zic 08:32 17.junij 2013.

    spet brezvezen naslov, ki nima veze z vsebino!!