Magazin > Film & Glasba & TV
43 ogledov

Na Tanjin koncert ob dnevu žena gredo ...

Tanja Zajc Zupan
1/3
Žurnal24 main
Izžrebali smo tri srečneže, ki bodo prejeli po dve karti za veliki koncert Tanje Zajc Zupan z gosti ob prihajajočem dnevu žena. Ste med njimi?

Slovenska citrarka Tanja Zajc Zupan letos praznuje 20 let glasbenega udejstvovanja, ob dnevu žena pa pripravlja veliki koncert, in sicer 11. marca v Domžalah, na katerem bo gostila tudi številne znane glasbenike, kot so Eroika, Goran Karan, dvojčici Eva in Nika Prusnik, Stiški Kvartet, Rok Ferengja, ansambel Svetlin, Veseli Gorenjci, flavtistka Anja Burnik in Dark Heart.

Tanjini prvi nastopi segajo v osnovnošolske dni, pri trinajstih letih pa je s sestro Iris in Urošem Vrenjakom, ki je danes član skupine Kontrabant, ustanovila Trio Strup. Njena prva samostojna kaseta je izšla leta 1992, doslej pa se je Tanja lotila že 12 projektov.

V 20 letih njenega delovanja, ko je s citrami snemala priredbe iz priljubljenega repertoarja svetovne glasbene zakladnice in nekaj malega tudi slovenske, je tako nastalo 11 albumov in čez sto priredb evergreenov. Tanja je iz tega izbrala 18 najlepših melodij in jih izdala na kompilacijski zgoščenki Najlepše balade, na kateri boste med drugim lahko prisluhnili melodijam My Way, Hey, Take Me Tonight, No More Boleros, Love Story, Mistralova hči, Samotni pastir in Midnight Lady.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.