Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Na tonyjih slavila Mormonova knjiga

Podelitev nagrad tony
1/24
Reuters
Mormonova knjiga je na 65. podelitvi broadwajskih nagrad prejela devet tonyjev, med drugim tudi za najboljši muzikal.

Uspešnica Mormonova knjiga (Book of Mormon), šaljiv muzikal o dveh potujočih mormonskih misijonarjih, je na nedeljski podelitvi tonyjev prejela devet broadwajskih nagrad, med drugim za najboljši muzikal, režijo, orkestriranje, sceno, zvok ter osvetljavo. Na drugem mestu mu je s šestimi tonyji sledil britanski uvoz na Broadway Vojni konj (War Horse), ki je med drugim zmagal v kategoriji za najboljšo igro.

Igralka Frances McDormand je bila okronana za najboljšo igralko za svojo glavno vlogo v predstavi Good People, medtem ko je tony za najboljšega glavnega igralca romal v roke Marka Rylancea za njegovo igro v predstavi Jerusalem.

Najboljša glasbena repriza je postala predstava Anything Goes, medtem ko je tonyja za najboljšo gledališko reprizo prejela The Normal Heart.

Najboljši glavni igralec v muzikalu je postal Norbert Leo Butz, ki je odigral svojo vlogo v muzikalu Ujemi me, če me moreš (Catch Me If You Can). Tony za najboljšo žensko vodilno vlogo v muzikalu pa je pripadel Sutton Foster za njeno predstavo v Anything Goes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.