Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

"Na veliko podporo ne računamo"

(Foto: Promo) Žurnal24 main
Svoj prvi javni nastop so Feliks Langus imeli šele 7. novembra lani, sedaj pa jih morda čaka veliki oder na Eurosongu 2011.

Feliks Langus, ki so nastali pred slabim letom, so med desetimi izbranci, ki so bili povabljeni na letošnji izbor EMA. S pevcem in znanim kitarisom Matejem Mršnikom smo se pogovarjali o njihovih pričakovanjih, domnevni "emovski kuhinji“ in njihovih konkurentih.

Zakaj menite, da so vas povabili na letošnji izbor?
Letos je drugačen sistem. Organizator si je postavil določene kriterije, ki jim očitno ustrezamo. Poklicali so nas in povedali, da bi radi izbrali kvalitetne izvajalce, zato povabilo razumemo kot kompliment našem delu. Seveda pa smo presenečeni.

Kakšen pa se vam zdi letošnji sistem na Emi?
Mislim, da novi način ni slab. S tem ne mislim, da so bili drugi načini slabši. Uredniki si prizadevajo končno doseči dober rezultat in iščejo načine, kako bi lahko slovenski izvajalec na Eurosongu končno dosegel boljšo uvrstitev. Ali je ta sistem pravi ali ne, ne morem povedati. Kaže pa na to, da se vsi trudijo doseči vidnejši rezultat.

Kaj menite o konkurentih na Emi?
27. februarja bomo lahko videli nabor glasbenikov, za katere menim, da so zelo kvalitetni, imajo izjemen talent. Vsaj za večino lahko rečem, da so res dobri.

Kako ocenjujete možnosti za zmago?
Na veliko podporo ne računamo, ker smo sveža skupina. Verjetno smo od teh desetih povabljencev najmanj znani. Stavimo lahko le na našo skladbo in z njo bomo poskušali prepričati ljudi. Ne računamo pa na visoko uvrstitev.

Zaigrali boste pesem Disko raj. Kaj nam lahko o njej že izdate?
Naša skupina je specifična. Jaz jo označujem kot klasično rock zasedbo. Glasbeniki, ki jo sestavljamo, smo igrali z različnimi izvajalci, ki imajo različne stile, kar se izraža tudi pri našem ustvarjanju. Zato glasba zajema zvrsti, ki niso čisto značilni za rock. Če vzamemo pesem Boogie Woogie, slišimo, da ne gre za boogie woogie. Tako tudi Disko raj ne bo čisti disko. Bodo pa vključeni kakšni prepozavni elementi te zvrsti.

Po Emi se vedno nekdo oglasi in označi tekmovanje za "kuhinjo"? Kakšno je vaše mnenje?
Ne vem, zakaj se o tem govori. Ne vem, kaj to pomeni. Tisti, ki to govorijo, naj povedo, kdo je kaj zrežiral. Nas so poklicali in mi smo se odzvali. To je vse, kar lahko povem. V resnici ne verjamem, da gre za kuhinjo, ker ne vidim, kakšni bi bili lahko interesi za zrežirano tekmovanje.

Kakšno pa je vaše mnenje o preteklih slovenskih nastopih na Eurosongu?
Težko komentiram, ker tega tekmovanja nisem pretirano spremljal. Vsako tekmovanje ima svoja pravila, tako tudi Eurosong. Pomembna je diaspora oziroma geografska lega države. Ne verjamem, da je bil za neuspeh vedno ključni razlog kvaliteta pesmi. Nisem pa blazen strokovnjak, zato to težko komentiram.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.