Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Nad stadion z Laibachi

Za koncert Siddharte, ki bo 18. junija ob 21. uri odprla novo koncertno prizoriš Žurnal24 main
Siddharta. Z zasedbo Laibach bo bend krstil stadion v Stožicah, tudi če bo prazen.

“Naš največji strah je, ali je vsa elektrika na tem stadionu pravilno napeljana, da bo zdržala takšno glasnost, ki jo bomo proizvedli. Vse preostalo je rokenrol – lahko gre struna, lahko poči kitara ali se zlomi, lahko gredo na pol bobni, a moramo biti glasni in pomoč temu je elektrika,” je frontman zasedbe Siddharta Tomi Meglič dejal o koncertu, ki bo 18. junija na stadionu Stožice.

Po napovedih organizatorjev bo dogodek eden od mejnikov v sodobni slovenski glasbeni sceni in spektakel, kakršnega v Sloveniji še ni bilo.

25 ton bo teža sistema ozvočenja za koncert. Opremo, med katero bo 200 kosov svetlobnih teles in več kot 350 pirotehničnih elementov, bosta pripeljala dva vlačilca.

"Koncert stoodstotno bo!"
Siddharta, ki bo na stadionu poleg novega, šestega albuma s 30-člansko ekipo in 20 kamerami snemala prvi uradni koncertni DVD, bo med drugim v Stožicah uporabljala ozvočenje, ki so ga uporabljali Metallica, Celine Dion, Rod Stewart, Led Zeppelin in Paul McCartney. Triurni koncert, na katerem bodo glasbeniki odigrali 38 pesmi, od tega 12 novih, pa se bo odvijal na 40 metrov dolgi pisti in odru, ki bo zaradi dveh ravni vgrajen v tribuno. Stadion bo lahko sprejel okoli 23 tisoč obiskovalcev, po Megličevih besedah pa zasedba pričakuje tudi obiskovalce iz tujine. “Koncert stoodstotno bo, v nasprotju z nekaterimi, ki prihajajo v Stožice in potem iz neznanih razlogov oziroma zaradi različnih bolezni odpovejo. Mi bomo šli na oder in ja – igrali bomo, tudi če bo stadion prazen,” so napovedali glasbeniki.

Želijo postreči s kakovostjo
Gostje koncerta bodo plesalci pod vodstvom Mihe Krušiča in zasedba Laibach. Pri Siddharti, ki bo z dogodkom odprla novo koncertno prizorišče v prestolnici, pa so dejali, da so jih izbrali predvsem zato, ker želijo postreči s kakovostno slovensko produkcijo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.