Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

Nagrad akademije ni več

scena 10.01.13. oskarji, An employee of the 'Academy of Motion Picture Arts and NICOLAS ARMER
Danes bodo v Los Angelesu podelili najprestižnejše filmske nagrade.

Ja, prav ste prebrali: nagrad akademije ni več. Od zdaj se bo prireditev tudi uradno imenovala Oskarji (The Oscars) in ne več Academy Awards. Najprestižnejše zlate kipce v filmski industriji bodo podelili danes oziroma v noči na ponedeljek. "Glede na patriotski duh Američanov in glede na ignoranco, ki je doletela kritiška favorita Misijo Argo in 00:30 – Tajna operacija, predvidevam, da bo po številu oskarjev slavil ultimativni ep o veličini ZDA, Spielbergov Lincoln. Avtorju Misije Argo Benu Afflecku pa se bodo člani akademije, potem ko ga niso uvrstili med nominirance za režijo, poskušali odkupiti z oskarjem za najboljši film in morda še oskarjem za scenarij, posnet po literarni predlogi," meni filmska kritičarka Tina Bernik.

Največ nominacij (12) za film Lincoln

Med filmi ima največ nominacij Lincoln (12 nominacij), sledijo mu Pijevo življenje (11 nominacij), Silver Linings Playbook (osem nominacij), Misija Argo (sedem nominacij) in Nesrečniki (sedem nominacij). Za najboljši film so nominirani 00:30 – Tajna operacija (Zero Dark Thirty), Django brez okovov (Django Unchained), Ljubezen (Amour), Misija Argo (Argo), Zveri južne divjine (Beasts of the Southern Wild), Nesrečniki (Les Misérables), Pijevo življenje (Life of Pi), Lincoln in Silver Linings Playbook. Za oskarja za glavno moško vlogo se bodo potegovali Bradley Cooper (Silver Linings Playbook), Daniel Day-Lewis (Lincoln), Denzel Washington (Let), Hugh Jackman (Nesrečniki) in Joaquin Phoenix (Gospodar), za glavno žensko vlogo pa Emmanuelle Riva (Ljubezen), Jessica Chastain (00:30 – Tajna operacija), Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook), Naomi Watts (Nemogoče) in Quvenzhané Wallis (Zveri južne divjine).

Adele in poklon največjim muzikalom

Poleg nominacij za najboljše filmske dosežke prejšnjega leta pa bo prireditev kot vedno obogatena z glasbenimi točkami – nastopile bodo Shirley Bassey, Norah Jones, Barbra Streisand in Adele, ki je ta teden pobrala tudi nagrado brit za britanski singel leta (Skyfall iz istoimenskega filma o Jamesu Bondu), največjim muzikalom pa se bodo poklonili Jennifer Hudson, Catherine Zeta-Jones, Russell Crowe, Hugh Jackman, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Aaron Tveit, Samantha Barks in Helena Bonham 
Carter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.