Magazin > Film & Glasba & TV
43 ogledov

Nagrade tudi za poraz

scena 10.01.13. oskarji, An employee of the 'Academy of Motion Picture Arts and NICOLAS ARMER
Zmagovalci bodo prejeli kipce, poraženci pa 45 tisoč dolarjev vredne darilne pakete.

V torek se je končalo glasovanje več kot 5.800 članov ameriške filmske akademije, ki so v 24 kategorijah odločili, kateri filmski ustvarjalci bodo to nedeljo postali dobitniki oskarjev. Letošnje glasovanje je prvič v 85-letni zgodovini potekalo prek spleta, hollywoodski studii pa so v zadnjih tednih v medijih s polnimi močmi in milijonskimi zneski promovirali svoje filme.

Po nominacijah je z 12 v vodstvu zgodovinska drama Stevena Spielberga Lincoln. Sledijo ji Pijevo življenje z 11 nominacijami, muzikal Nesrečniki in črna komedija Silver Linings Playbook z osmimi ter triler Misija Argo s sedmimi, ki čeprav Ben Affleck ni nominiran za oskarja za režijo, predstavlja največjega izzivalca favoriziranemu Lincolnu.

"Vsi so zmagovalc"

Nominiranci, ki na nedeljski podelitvi ne bodo dobili kipcev, vseeno ne bodo ostali praznih rok, saj bo losangeleško marketinško podjetje Distinctive Assets vsakemu od njih podarilo darilni paket v vrednosti približno 45 tisoč dolarjev.

Tolažilni paketi, ki jih Distinctive Assets pod geslom Na Oskarjih so vsi zmagovalci podeljuje že 11 let, vključujejo potovanja v Avstralijo, Mehiko in na Havaje, vadbe z osebnim trenerjem, kondome, tekilo in ročno poslikane teniške superge, letos pa bodo nezmagovalci dobili tudi filtracijski sistem, akupunkturo, aromaterapijo, enotedenski oddih v zdravilišču in enoletno članstvo v VIP-klubu londonskega letališča Heathrow.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.