Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Naj ulični odri odgrnejo zaveso!

Ana Desetnica Arhiv organizatorja
Gotovo najbolj odmevna in prepoznavna prireditev znotraj Letnega kroga Gledališča Ane Monro je Ana Desetnica, mednarodni festival uličnega gledališča, ki ga boste od danes naprej lahko doživeli v Ljubljani, Mariboru, Celju in drugod po Sloveniji.

Mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica, ki vsako leto poteka v Ljubljani, Mariboru, Kamniku, Šoštanju, Celju in drugod po Sloveniji, k ogledu nastopov uličnih umetnikov iz celega sveta pritegne množice gledalcev. Samo v Ljubljani na ulice pride do 30.000 obiskovalcev, skupaj z drugimi mesti pa še enkrat toliko. V trinajstih letih obstoja festivala je številka v Ljubljani zrasla že na več kot četrt milijona obiskovalcev, kar je za specializiran gledališki festival zelo veliko.

Festival Ana Desetnica v Ljubljani že več kot desetletje po tradiciji poteka prvi vikend v juliju. Štirje festivalski dnevi, na različnih prizoriščih po središču mesta in njegovem obrobju ponudijo pester izbor domače in tuje ulične produkcije. V prihodnost želi ekipa Ane Desetnice mednarodno sodelovanje okrepiti predvsem z deželami svetovnega vzhoda, saj opažajo, da so se v zadnjih letih tam uspešno pojavile oblike uličnega gledališča, ki se tudi hitro razvijajo.

Na nacionalni ravni je prihodnost in naloga Ane Desetnice ta, da to v različnih oblikah ostane festival večjega števila slovenskih mest. Na lokalni ravni v Ljubljani bo Ana Desetnica še naprej iskala vpetost in povezave z lokalno skupnostjo ter hkrati z razširitvijo na vse letne čase z različnimi oblikami ohranjala, zaenkrat sicer le ljubljanske, ulice in trge žive.

Vstopnine ni!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.