Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Naj vam prija na soncu ali v senci

Žurnal24 main
Poletje je tu. Dovolite nam, da za vas izberemo nekaj trendi ritmov in berljivega čtiva, ki vas bodo spremljali v teh vročih dneh.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
MGMT: Congratulations.
Psihedelični duo MGMT se s svojim drugim albumom odmika od pesmi na prvo žogo in raziskuje širine akustičnega in sintetizatorskega rocka. Ob izidu (aprila letos) je v ZDA in v Evropi zasedal vrhove lestvic, čeprav sta album na svoji spletni strani ponudila tudi v brezplačno poslušanje. Med devetimi pesmimi vas popeljeta od tipičnega emdžiemtijevskega hita Flash Delirium do akustične balade I Found a Whistle. Primerno za ljubitelje starega rocka, sintpopa in kantavtorske psihedelije.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
The Drums: The Drums.

Prejšnji mesec izdani prvenec ameriškega surf indie kvarteta The Drums je ena od največjih glasbenih pridobitev letošnjega leta. The Drums so sodobni Beach Boysi s punk vplivi, ki se vizualno prodajajo kot indie bend. Pesmi, kot so Let's Go Surfing, Down by the Water in Best Friend, so nadvse primerne za vroče zabave ob morju ali pa lenarjenje v senci s slušalkami v ušesih.

Najbrž ni naključje, da so se člani benda še kot otroci spoznali poleti v nekem kampu.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
New Young Pony Club: The Optimist.

New Young Pony Club bi najbrž večini poslušalcem v Sloveniji ostali neznanka, če ne bi prejšnji mesec nastopili v Ljubljani. Njihov drugi album The Optimist, ki je izšel marca letos, odpira novo poglavje v repertoarju skupine – gre za novovalovski sint pop, a mračnejši, kot smo ga bili pri njih vajeni.

Njihov žanr bi lahko poimenovali plesni punk, saj združujejo disco in new wave. Album vsebuje spevne melodije, kot sta hita Lost A Girl in Chaos.

Gogol Bordello: Trans-Continental Hustle.

Peti album gypsypunkerjev Gogol Bordello je produciral Rick Rubin in jih uspešno predstavil širši javnosti.

The Black Keys: Brothers.

Šesti album bluesrockerskega dua je v sredini maja debitiral na tretjem mestu Billboardove lestvice. Za ljubitelje sodobnega bluesa.

Za ljubitelje dobre knjige:


Roald Dahl: Takšen kot ti
, 9,99 evra. Zbirka kratkih zgodb z nepogrešljivim Dahlovim humorjemin preobrati, ki vas pustijo brez sape.

Stephenie Meyer: Duša. MK, 2010, 34,96 evra. Dovolj je, da rečemo, da je knjigo napisala avtorica Somraka, ki je tokrat mislila na odrasle bralce.

Christopher Moore: Jagnje, 19,9 evra. Duhovit prikaz življenja Jezusa Kristusa do njegovega 30. leta - v Bibliji tega ne boste našli. Uspešnica.

Dubravka Ugrešić: Štefica Cvek v krempljih življenja, 19,95 evra. Se spomnite nadaljevanke? legendarna knjiga, ki je predolgo čakala na prevod.

Muriel Barbery: Eleganca ježa
, 24,94 evra. Roman o izjemnih ljudeh, ki v sebi skrivajo bogastvo filozofije.

Mihaela Hojnik: Maločudnice
, 22,95 evra. Bizaren in grozljiv svet kratkih zgodb in pravo literarno odkritje na domači sceni.

Franco Juri: Vrnitev v Las Hurdes
, 20,95 evra. Vojna in ljubezen, strast in potovanja. Za večkulturnike in 50-letnike.

Neil Gaiman: Pokopališča knjiga, 24,95 evra. Fantazijski bestseler za malo večje otroke in tudi njihove starše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.