Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Naj zapiha proti severnemu vetru

Proti severnemu vetru Prešernovo gledališče Kranj
Svoja vrata bo danes na široko odprlo tudi Prešernovo gledališče v Kranju. Lahko boste pokukali na drugo stran odra in spoznali, kako predstave nastajajo, ob 19.30 pa bodo uprizorili romantično dramo Proti severnemu vetru.

Emmi (Vesna Pernarčič) in Leo (Rok Vihar k.g.), oba sredi tridesetih, si ne pišeta le v nočeh, ko piha severni veter in Emmi ne more spati, temveč sta vsak dan znova ujetnika sladkega čakanja na naslednje sporočilo.
Stavek za stavkom se v virtualni anonimnosti zaljubita. Kako resnična so njuna čustva? Kaj bi se zgodilo, če bi stopila iz virtualnega prostora in se srečala v resničnosti?

Predstava je nastala na osnovi istoimenske nemške uspešnice o spletnem ljubezenskem razmerju. To se začne naključno, s tipkarsko napako. Zaradi nje elektronska pošta pristane na napačnem naslovu. Šaljiv odgovor iz vljudnosti spodbudi izmenjavo zabavnih elektronskih sporočil, ki neustavljivo preraščajo najprej v besedni flirt, nato pa v napeto, presenetljivo, prisrčno dopisovanje, prežeto z igro domišljije, iskanjem bližine, pristno romantiko, inteligentnim humorjem in drzno odkritostjo.

Ogled predstave je breplačen, le pravočasno si zagotovite vstopnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.